Budite na oprezu

U BiH danas i sutra upaljen meteoalarm: Najavljeno nevrijeme, evo šta nas očekuje

Hronika23.07.20, 10:17h

U BiH danas i sutra upaljen meteoalarm: Najavljeno nevrijeme, evo šta nas očekuje
Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera

 

Za veći dio Bosne i Hercegovine za danas i sutra je upaljen žuti meteoalarm zbog mogućih pljuskova s grmljavinom.

 

Žuti meteoalarm zbog grmljavine i padavina upaljen je za regije Banjaluke, Bihaća, Foče, Livna, Sarajeva, Tuzle i Višegrada. Za regiju Mostara meteoalarm je upaljen zbog visokih temepratura.

 

Danas se u Bosni očekuje nestabilno vrijeme. Širom Bosne su izgledni pljuskovi i grmljavina. U većem dijelu Hercegovine pretežno sunčano vrijeme. U poslijepodnevnim satima pljuskovi su mogući u sjevernim područjima Hercegovine. Vjetar slab, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 18, na jugu zemlje do 23 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30, na jugu zemlje od 32 do 37 stepeni.

 

U Sarajevu prije podne pretežno sunčano vrijeme. Više oblačnosti u drugoj polovini dana. U poslijepodnevnim i večernjim satima moguć je pljusak kiše. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 15, a najviša dnevna temperatura zraka oko 29 stepeni.

 

U petak u Bosni se očekuje pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini većinom umjerena naoblaka. Pretežno oblačno na sjeveru Hercegovine gdje su povremeno mogući pljuskovi. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 23 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29, na jugu zemlje od 31 do 35 stepeni, prognoza je meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine.

 

U subotu u Bosni i Hercegovini očekuje se nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Padavine su uglavnom Bosni, a u Hercegovini lokalno može pasti malo kiše. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17, na jugu zemlje do 21 stepen. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 22 i 27, na jugu zemlje do 31 stepen Celzijusa.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!