VIDEO/ Nakon dva teksta zakona, Izetbegović ipak optimsta

Nisu nas natjerali da oborimo budžet! Moj i Zvizdićev kabinet iz sredstava od tog amandmana neće potrošiti ni marke!

Front21.07.20, 18:02h

Nisu nas natjerali da oborimo budžet! Moj i Zvizdićev kabinet iz sredstava od tog amandmana neće potrošiti ni marke!
Nisu nas natjerali da oborimo budžet i podržali smo ga isključivo zbog toga, faktički, da održimo na životu šansu da bude usvojen, odnosno da se izbori jesenas i održe - rekao je Izetbegović

 

 

 


Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH i predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović izjavio je danas da vjeruje da će komisije uspjeti usaglasiti dvije verzije teksta zakona o budžetu, te u konačnici doprinijeti da se budžet usvoji.


- Nisu nas natjerali da oborimo budžet i podržali smo ga isključivo zbog toga, faktički, da održimo na životu šansu da bude usvojen, odnosno da se izbori jesenas i održe. Mada, naravno, nikako nismo bili za amanandman kojim je 754.000 KM premješteno sa stavke koja se odnosi na ekonomsku pomoć, odnosno uklanjanja ekonomskih šteta izazvanih pandemijom koronavirusa, a u svrhu nabavke u PSBiH - izjavio je Izetbegović nakon izglasavanje državnog budžeta uz šest amandmanana današnjoj sjednici Doma naroda, zbog čega ovaj tekst mora ići na usaglašavanje jer je usvojen u različitom obliku nego u Predstavničkom domu.


Izetbegović je kazao da misli da će se kroz proces usaglašavanja i ta stvar riješiti i da neće doći do toga da se takav amandman realizuje.


-Ukoliko bude prihvaćen takav amandman, a nadam se da neće i da ćemo ga ukloniti kroz proces usaglašavanja, ono što ja mogu garantovati jeste da moj i kabinet Zvizdića, odnosno nas Bošnjaka u kolegijima neće potrošiti niti jedne marke iz sredstava od tog amandmana. Niti ćemo nabavljati nove automobile niti ulagati sredstva u obnovu ureda itd. - istakao je Izetbegović.


Prokomentirao je da imenovanja nisu toliko bitna kako se to predstavlja, dodajući da bi naravno bošnjačka strana htjela da bude predstavljena u fiskalnom segmentu, odnosno da budu u Upravi za indiretno oporezivanje, te da će pokušati kroz dogovore da dođu do te pozicije, ali to ne efektira ni na koji način donošenje budžeta.


- Ja se bojim da su neki drugi razlozi, kao da se žele pomaći izbori. Sve je to čudno, bojim se da ima toga, nezadovoljstva sastavom CIK-a da se izbori pomaknu na proljeće, ali to su sve pretpostavke - kazao je Izetbegović.

 

 

(FENA/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još