'Prikupljaju dokaze i analiziraju radnje'

Tužilaštvo BiH reagovalo na netačne informacije u predmetu 'Respiratori'

Hronika21.07.20, 14:34h

Tužilaštvo BiH reagovalo na netačne informacije u predmetu 'Respiratori'
Sve osobe u fokusu su provjera i nisu tačne informacije objavljene na pojedinim portalima, kojima se želi nanijeti šteta i ometati istraga Tužilaštva BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH

 

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine reagovalo je na netačne informacije u predmetu "Respiratori" objavljene na pojedinim portalima, o čemu je informirano i Vijeće za štampu Bosne i Hercegovine.

 

Tužilački tim Tužlaštva BiH prikuplja dokaze i analizira radnje i postupke svih fizičkih i pravnih osoba, kako u zemlji tako i u inozemstvu, koje su imale ulogu u nabavci respiratora, a koju istražuje Tužilaštvo Bosne i Hercegovine.

 

Sve osobe u fokusu su provjera i nisu tačne informacije objavljene na pojedinim portalima, kojima se želi nanijeti šteta i ometati istraga Tužilaštva BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

 

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine jedina je institucija koja može dati istinite i tačne informacije o radu na navedenom predmetu, te  nastavlja rad u pravcu donošenja konačne odluke u predmetu "Respiratori".

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!