NAKON KIŠNOG I HLADNOG VIKENDA

Nova prognoza bh. meteorologa za sredinu ljeta: Krajem mjeseca stiže preokret...

Hronika20.07.20, 15:26h

Nova prognoza bh. meteorologa za sredinu ljeta: Krajem mjeseca stiže preokret...
Jutarnje temperature zraka u Bosni varirat će od 12°C do 17°C, na jugu zemlje do 21°C

 


Nakon nestabilnog, kišnog, ali i prilično hladnog vikenda za ovo doba godine, početkom sedmice uz više sunčanih sati i veće temperature zraka u Bosni i Hercegovini prognozira se stabilno i umjereno do pretežno oblačno vrijeme.


Ovo je saopšteno iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, uz napomenu  da u drugom dijelu sedmice u Bosni neće biti potpuno stabilno.


Nakon svježeg i pretežno sunčanog jutra, uz razvoj oblaka postojat će uslovi za kraći poslijepodnevni pljusak kiše. Na području Hercegovine preovladavat će stabilno i vruće uz više sunčanih sati.


Jutarnje temperature zraka u Bosni varirat će od 12°C do 17°C, na jugu zemlje do 21°C. Maksimalne dnevne temperature u Bosni između 27°C i 32°C, u Hercegovini do 35°C.

 

Međutim, prema raspoloživim prognostičkim materijalima, naredne sedmice, od 27. jula do 03. avgusta, očekuje se stabilno, sunčano, sparno vrijeme. Temperature zraka uglavnom iznad 30°C.


Minimalne temperature zraka varirat će između 15°C i 19°C u Bosni, do 22°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 28°C i 33°C u Bosni, do 36°C na jugu Hercegovine.

 

vrijeme-15-dana


Vrijeme do kraja ove sedmice


U srijedu, 22. jula, u Bosni prije podne sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Umjeren porast oblačnosti u drugom dijelu dana. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi se očekuju u Krajini i na sjeveru Bosne. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.


Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 19, na jugu zemlje do 23, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31, na jugu zemlje do 33 stupnja.


U četvrtak, 23. jula, u Bosni postupno naoblačenje prije podne koje će uvjetovati pljuskove i grmljavinu od sredine dana prema večernjim satima. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera.


Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 20, na jugu zemlje do 23, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 28, na jugu zemlje od 31 do 33 stupnja.


U petak, 24. jula, umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima sa kišom u zapadnim i sjevernim područjima. Tokom dana, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom u većem djelu Bosne. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.


Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 20, na jugu zemlje do 23, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 28, na jugu zemlje od 32 stupnja.


Prognozu vremena za veće gradove u BiH možete pogledati ovdje.  

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!