Dobre vijesti iz Sandžaka

Situacija u Novom Pazaru se stabilizira, opada broj prijema

Hronika19.07.20, 10:42h

Situacija u Novom Pazaru se stabilizira, opada broj prijema
Ističe da građani Novog Pazara polako shvaćaju da je ovo ozbiljna situacija i bolest, i dodaje da na dalji tijek bolesti mnogo ovisi od građana Novog Pazara, Sjenice i cijele Srbije

 

Situacija u Novom Pazaru se stabilizira, imamo manji broj pacijenata u općoj bolnici, 226, u odnosu na prije desetak dana kada ih je bilo 398, izjavio je u nedjelju koordinator opće regionalne bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek.

 

"Broj pregleda u covid ambulantama se smanjuje, ranije je bilo  po 400 ljudi, a jučer smo imali između 200 i 250 pregleda. Imali smo i do 98 prijema, a sada je svedeno na dvadesetak prijema dnevno. Ja sam po prirodi optimist i ovi podaci me raduju, ali ne želim da se opustimo", rekao je Ðerlek u Jutarnjem programu RTS-a.

 

Kako kaže, situacija se stabilizira i u Tutinu.

 

"Situacija u Tutinu je bolja nego što smo očekivali. Najveći problem imamo u Sjenici, odakle je 70 pacijenata," navodi Ðerlek.

 

"Treći dan nas prati trend i statistički podaci pokazuju da ulazimo u mirniju fazu. Međutim, s obzirom na to da se radi o nevidljivom protivniku koji nas je mnogo puta iznenadio, ponašamo se kao da imamo 400 pacijenata u bolnici i kako će nas sutra zadesiti 100 prijema. Hoću reći kako nema opuštanja, tražim ozbiljnost, disciplinu i rad", navodi Ðerlek.

 

Ističe da građani Novog Pazara polako shvaćaju da je ovo ozbiljna situacija i bolest, i dodaje da na dalji tijek bolesti mnogo ovisi od građana Novog Pazara, Sjenice i cijele Srbije.

 

"Nije dovoljno da samo mi u bolnicama ginemo i radimo, potrebno je da nam građani pomognu tako što će se pridržavati epidemioloških mjera”, apelirao je Ðerlek, prenosi Tanjug.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!