Nakon izolacije uvedene 23. marta

Johnson najavio ukidanje restriktivnih mjera, ali kako će uvjeriti Britance da je zemlja spremna za novi talas?

Front17.07.20, 18:37h

Johnson najavio ukidanje restriktivnih mjera, ali kako će uvjeriti Britance da je zemlja spremna za novi talas?
Johnson je najavio niz mjera s ciljem ublažavanja ograničenja vezanih za COVID-19 u petak, uključujući veća okupljanja na mjestima poput sportskih stadiona

 

Britanski premijer Boris Johnson najavio je naredne preliminarne korake za smanjenje restriktivnih mjera, omogućujući održavanje predstava u zatvorenom prostoru uživo, ponovno otvaranje zabavnih centara i kuglana od 1. augusta.

 

Johnson je najavio niz mjera s ciljem ublažavanja ograničenja vezanih za COVID-19 u petak, uključujući veća okupljanja na mjestima poput sportskih stadiona dok zemlja izlazi iz izolacije uvedene 23. marta, prenio je BBC.

 

Johnson je u nezavidnom položaju jer mora uvjeriti Britance da je zemlja spremna za novi talas epidemije, dok istovremeno mora potaknuti ljude da se vrate u trgovine, restorane i radna mjesta kako bi pokrenuli ekonomija koja je smanjena za četvrtinu od marta.

 

Također je poslodavcima ponudio poticaje u vraćanju zaposlenika na posao.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!