Direktor Vahid Jusufović upozorava

'UKC Tuzla za nekoliko dana ostaje bez testova, za zaštitnu opremu se snalazimo...'

Hronika17.07.20, 15:18h

'UKC Tuzla za nekoliko dana ostaje bez testova, za zaštitnu opremu se snalazimo...'
Kazao je kako će pripremiti tender ukoliko ne dobiju pomoć s viših nivoa, a nabavili su i serološke testove kako bi testirali medicinsko osoblje

 

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla Vahid Jusufović kazao je kako trenutno imaju dovoljno zaštitne medicinske opreme, ali da testova imaju još 10.000. S obzirom da dnevno testiraju između 300 i 400 pacijenata, testova imaju za još nekoliko dana.

 

"Snalazimo se kako znamo i umijemo. Iz donacija dolaze ograničene količine, u zadnje vrijeme skoro nikako. Uglavnom kupujemo ono što možemo direktno do 6.000 KM to pokrivamo nekako. Nismo bez zatštine opreme. Krupnija oprema kao što su zaštitna odijela koja su skuplja ranije smo osigurali i imamo na zalihama", rekao je Jusufović za N1.

 

Kazao je kako će pripremiti tender ukoliko ne dobiju pomoć s viših nivoa, a nabavili su i serološke testove kako bi testirali medicinsko osoblje.

 

Istakao je da imaju podršku s kantonalnog nivoa, a da su nešto kvalitetne opreme dobili preko EU i UNDP-a.

 

"Sredstva nismo dobili zadnja 2-3 mjeseca. Sve što je bilo to smo dobili u martu i aprilu. Mi smo navikli na to da se borimo svaki dan, planiramo unaprijed, koristimo sve zakonske mehanizme da osiguramo medicinsku zaštitnu i opremu i menadžment neće dozvoliti da medicinski profesionalnci ostanu bez potrebne opreme", poručio je Jusufović.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAAGZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!