40 filmova iz BiH, regije i svijeta

Uprkos pandemiji, kultura nema alternative: Festival 'AvantUna' od 5. do 8. avgusta u Bihaću

Kultura17.07.20, 14:19h

Uprkos pandemiji, kultura nema alternative: Festival 'AvantUna' od 5. do 8. avgusta u Bihaću
Bihać Avantura Film Festival održat će se ove godine u periodu 5.do 8. augusta i bit će prikazano preko 40 filmova iz BiH, regije i svijeta. Festival će biti takmičarskog karaktera i filmovi će se u više kategorija boriti za nagradu Unska sirena

 

 

 

Potpisivanjem sporazuma između UG Bosland i partnera - Grada Bihaća, Turističke zajednice Bihać i Kulturnog centra Bihać, najavljen je ovogodišnji Bihać Avantura Film Festival „AvantUna“.


Direktor festivala, Mirsad Ćatić, predstavio je koncept ovogodišnjef festivala  u gradu na Uni, naglasivši da, uprkos pandemiji koronavirusa, kultura nema alternative i da je to razlog zbog čega se održava, saopćili su organizatori.


Festival je zamišljen kao otvorena filmska pozornica i program će se uglavnom održavati na zidinama drevnog grada Sokolac, obalama rijeke Une, gradskom parku, Kulen-Vakufu, Bosanskoj Krupi i drugim atraktivnim lokacijama. Posebna atrakcija festivala će biti Drive In/Open Air, istaknuo je Ćatić.


Uime gradske uprave Edin Moranjikić pozdravio je organizatora festivala i istaknuo kako Grad Bihać nastavlja biti partner festivala, te da stavlja kapacitete u funkciju ovoga događaja.


 -Za nas je festival važan jer promovira grad i ovaj kraj, te smo zbog toga odlučili da i nastavimo davati podršku. Siguran sam da će i ove godine Bihać početkom augusta biti pun značajnih ličnosti iz svijeta filma, kako iz BiH, tako i regije, naglasio je Moranjkić.


Direktor Turističke zajednice Bihaća Armin Amidžić, naglasio je kako su duboke veze između kulture i turizma, te da je sigurno da će i ove godine ovaj festival biti jedna od platformi za promociju turističke ponude Bihaća i čitavog kraja.


Bihać Avantura Film Festival održat će se ove godine u periodu 5.do 8. augusta i bit će prikazano preko 40 filmova iz BiH, regije i svijeta. Festival će biti takmičarskog karaktera i filmovi će se u više kategorija boriti za nagradu Unska sirena, saopćeno je.

 

(FENA/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!