Vremenska prognoza

U BiH upaljen meteoalarm: Danas se očekuje nevrijeme s grmljavinom

Hronika17.07.20, 07:59h

U BiH upaljen meteoalarm: Danas se očekuje nevrijeme s grmljavinom
Najniža jutarnja temperatura zraka oko 12°C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 21°C

 

Danas se očekuje jače naoblačenje sa sjevera koje će usloviti kišu, pljuskove i zahlađenje u Bosni i sjeveru Hercegovine.

 

U većem dijelu Hercegovine naoblačenje se prognozira sredinom dana i lokalno kiša može padati u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 23°C, na jugu zemlje do 29°C.

 

U Sarajevu oblačno sa kišom u drugoj polovini dana. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 12°C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 21°C, prenosi Federalni hidrometeorološki zavod.

 

Upaljen je i žuti meteoalarm za sve regije u BiH zbog grmljavinskih procesa, osim u Prijedoru i Banjaluci.

 

Žuti meteoalarm podrazumijeva da je vrijeme potencijalno opasno.

 

"Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali treba biti na oprezu ako namjeravate praktkovati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima. Ostanite informisani o očekivanim meteorološkim uslovima i izbjegnite moguće rizike", poručili su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!