IZ ETIČKOG KOMITETA TVRDE DRUGAČIJE

Nije tačno da se dr. Gavrankapetanoviću oduzima LICENCA, niko je nije ni spominjao!

Hronika16.07.20, 19:35h

Nije tačno da se dr. Gavrankapetanoviću oduzima LICENCA, niko je nije ni spominjao!
Dr. Snježana Marjanović Lisac, spec. neuropsihijatar i članica Etičkog komiteta, tvrdi da su informacije koje su se pojavile u javnosti lažne, te da se o licenci dr. Gavrankapetanovića uopće nije ni raspravljalo

 

U medijima nekoliko posljednjih dana burne reakcije izaziva informacija da će dr. Ismetu Gavrankapetanoviću, uglednom ortopedu i novom direktoru Opće bolnice "Abdulah Nakaš" u Sarajevu, biti oduzeta licenca za rad zbog, navodnog, kršenja etičkog kodeksa. Naručito oštre reakcije uslijedile su danas, nakon jučerašnje sjednice Etičkog komiteta Ljekarske komore Kantona Sarajevo, na kojoj se, prema pisanju Oslobođenja, satima raspravljalo o licenci dr. Gavrankapetanovića te je na koncu, iako uz samo četiri od devet glasova, donijeta odluka o oduzimanju.      


Međutim, mr.sci.prim.dr. Snježana Marjanović Lisac, spec. neuropsihijatar i članica Etičkog komiteta, tvrdi da su informacije koje su se pojavile u javnosti lažne, te da se o licenci dr. Gavrankapetanovića uopće nije ni raspravljalo! 


Ove tvrdnje dr. Marjanović Lisac iznijela je na svom Facebook profilu, gdje je navela sljedeće:  


- Kao član Odbora za medicinsku etiku i deontologiju Ljekarsko/Liječničke komore, pod punom moralnom, ljekarskom i zakonskom odgovornošću, informišem javnost, ljekare, medije i ostale, da niko od članova Odbora nije spominjao LICENCU prof.dr. Ismeta Gavrankapetanića u bilo kojem kontekstu.


Naglašavam da su u javnost iznesene potpuno netočne i neistinite informacije sa sastanka Odbora!


Sutra u 11 sati, u prostorijama Ljekarsko/Liječničke komore će biti održana konferencija za štampu. Pozivaju se predstavnici Sindikata i zainteresirani ljekari da prisustvuju! - napisala je dr. Snježana Marjanović Lisac u svom postu.

 


Podsjećamo, ovim povodom oglasio se i dr. Ismet Gavrankapetanović, koji je nakon jučerašnje sjednice kratko poručio: 


- Neka mi je oduzmu, svoje mišljenje ja ne mijenjam!


Hoće li sutrašnja press konferencija razriješiti napetu situaciju i oprečne informacije koje se pojavljuju u javnosti, ostaje da se vidi.   

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 21

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još