OSIGURANA NOVČANA SREDSTVA

Do Skakavca novim putem, makadamu je odzvonilo: Konačno cesta do jednog od najljepših izletišta u Sarajevu

Biznis Klub16.07.20, 14:31h

Do Skakavca novim putem, makadamu je odzvonilo: Konačno cesta do jednog od najljepših izletišta u Sarajevu
Nakon okončanja radova na prvoj fazi, planiran je nastavak rekonstrukcije, odnosno asfaltiranje postojećeg makadamskog puta prema izletištu Skakavac u dužini od oko 750 metara

 

 

Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić je s direktorom Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmirom Kovačem potpisao sporazum o udruživanju finansijskih sredstava za realizaciju projekta asfaltiranja postojećeg makadamskog puta prema izletištu Skakavac u dužini od oko 750 metara.


Kako je saopćeno iz Općine Centar, procijenjena vrijednost projekta iznosi 330.000 maraka, a potpisnici sporazuma su saglasni da u cilju realizacije predmetnih radova zajedničkim sredstvima finansiraju projekt.


- S obzirom da se saobraćajnica koja vodi prema jednom od najljepših izletišta u Sarajevu nalazi u veoma lošem stanju, te da je tokom proteklog perioda došlo do obrušavanja ceste usljed velikih padavina, Općina Centar je ranije obezbijedila sredstva u iznosu od oko 185.000 maraka za sanaciju klizišta i rekonstrukciju dijela ceste, a radovi su u toku. Nakon okončanja radova na prvoj fazi, planiran je nastavak rekonstrukcije, odnosno asfaltiranje postojećeg makadamskog puta prema izletištu Skakavac u dužini od oko 750 metara - saopćeno je.

 

put-skakavac-ajnadzic


Ajnadžić je naglasio da će završetkom ovog projekta zaljubljenicima u prirodu biti olakšan dolazak do vodopada Skakavac, čije je šire područje proglašeno spomenikom prirode.


-Ova investicija je važna za poboljšanje turističke ponude u našem gradu. Općina Centar je izdvojila sredstva za realizaciju prve faze projekta, ali i za nastavak uređenja puta prema Skakavcu- istakao je Ajnadžić.


Direktor Kovač je kazao da je realizacija ovog projekta nastavak uspješne saradnje Općine Centar i Direkcije za puteve Kantona Sarajevo.

 

(FENA/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još