Druga strana priče

Životna drama Predraga Pašića: 'Ne znam ni šta ću, ni kako ću. Očajan sam čovjek, trenutno nezaposlen

Hronika15.07.20, 16:57h

Životna drama Predraga Pašića: 'Ne znam ni šta ću, ni kako ću. Očajan sam čovjek, trenutno nezaposlen
Rješenje o izbacivanju na ulicu dobio je putem pošte, i to na godišnjicu osvajanja šampionske titule prije 35 godina

 

Predrag Pašić, legendarni nogometaš Sarajeva koji je tokom osamdesetih godina tresao mreže širom pokojne države, završio je uz suprugu na ulici zbog sudskog postupka koji je, tvrdi, vođen iza njegovih leđa.

 

– Vodili su sudski postupak iza mojih leđa u želji da se prisvoji poslovni prostor u vlasništvu Židova u kojem sam kao savjestan posjednik boravio više od trideset godina. Taj prostor dobio sam u posjed od FK Sarajevo i tadašnjeg gradonačelnika Ante Sučića kao zaslužan sportaš – pojasnio je Pašić medijima što se zbivalo posljednjih mjeseci, pa nastavio:

 

– Vidjevši da Pravobraniteljstvo Općine Centar Sarajevo, u postupku harmonizacije, briše iz gruntovnice gospodina Morica (Moše) Isaka Alkalaja, vlasnika prostora, sa svojim advokatima sam u zakonskom sudskom postupku vratio u gruntovnicu gospodina Alkalaja koji je upisan kao vlasnik prostora 1/1.

 

– Općina Centar Sarajevo pokušala je to osporiti, međutim, nije bilo nikakvog zakonskog osnova jer nikada nije bila vlasnik spomenutog poslovnog prostora. Zatim je pokrenut novi sudski postupak na Općinskom sudu u Sarajevu koji je vođen više od šest mjeseci bez mog znanja i znanja mojih pravnih zastupnika – otkrio je Pešić kako je ostao bez krova nad glavom.

 

– Doveli su sudiju u zabludu prevarnim dokazima, a zatim su još i čekali da dobijem izvršno rješenje i izgubim sve pravne mogućnosti da se branim – kazao je.

 

Rješenje o izbacivanju na ulicu dobio je putem pošte, i to na godišnjicu osvajanja šampionske titule prije 35 godina.

 

– Ne znam ni šta ću, kako ću. Očajan sam čovjek. Uza sve trenutno sam nezaposlen. Supruga i ja smo sada praktički i bez imovine i bez mogućnosti da živimo normalno – kazao je utučeni i poniženi nekadašnji slavni nogometaš.

 

Podsjetimo, Pašić je karijeru započeo upravo u Sarajevu, u klubu s kojim je 1976. godine osvojio juniorsku titulu prvaka bivše SFRJ. Iz Sarajeva je otišao nedugo nakon što je osvojio naslov prvaka države u proljeće 1985. godine, kada je ujedno proglašen i najboljim nogometašem SFRJ. U tandemu sa Safetom Sušićem predstavljao je strah i trepet u suparničkim kaznenim prostorima. Karijeru je nastavio u Stuttgartu, a za reprezentaciju Jugoslavije nastupio je deset puta.

 

(Vecernji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 25

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još