Elektroprivreda BiH ukida gotovinsku naplatu

Nema više šaltera: Evo kako ćemo uskoro plaćati račune za struju

Hronika15.07.20, 08:53h

Nema više šaltera: Evo kako ćemo uskoro plaćati račune za struju
Elektroprivreda BiH na ovom projektu radi skoro godinu dana

 

Elektroprivreda Bosne i Hercegovine užurbano radi na ukidanju gotovinske naplate utroška električne energije i razvijanju alternativnih modela plaćanja: e računa, e-plaćanja te mobilnih aplikacija za kupce, piše Indikator.

 

Cilj je da do kraja iduće godine potpuno zatvori vlastite šaltere naplate, a potrošačima omogući da svoje obaveze izvršavaju korištenjem informatičkih tehnologija.

 

Elektroprivreda BiH na ovom projektu radi skoro godinu dana, a od aprila 2020. za potrošače u kategoriji domaćinstva uvela je plaćanje računa za struju bez naknade putem poslovnica BH Pošte u 45 općina.

 

O obustavi gotovinske naplate u Elektroprivredi BiH biće riječi u stručnom referatu Jasmine Džaferović (ELPBiH) pisanom za predstojeće savjetovanje bosanskohercegovačkog ogranka Međunarodne konferencije o elektrodistribuciji (CIRED) čije je održavanje planirano ove jeseni u Mostaru. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 43

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još