DF reaguje na saopćenje lidera opozicije

Pozivamo Nikšića, Kojovića i Konakovića na protest ispred centrale HDZ-a u Mostaru - neka ponesu kacige!

Front14.07.20, 10:10h

Pozivamo Nikšića, Kojovića i Konakovića na protest ispred centrale HDZ-a u Mostaru - neka ponesu kacige!
Uvažena Gospodo iz opozicionih stranaka dozvolite nam da budemo slobodni i da Vam predložimo da u Vašoj ultimativnoj namjeri da ne sjedite skrštenih ruku za početak odkrstite noge i otputujete u Mostar i Banjaluku gdje se nalaze ključni kočničari procesa usvajanja budžeta kao neophodnog preduslova za održavanjem jesenskih izbora, stoji u saopćenju DF-a

Prethodnog dana je poslana virtualna poruka lidera “velike koalicije u nastajanju” (Naše stranke, SDP-a, Nezavisnog bloka, NiP-a, PzP-a Mirsad Hadžikadić i Hrvatske stranke) da “neće sjediti skrštenih ruku i mirno posmatrati blokade Države u režiji HDZ-a i SNSD-a”. Tim povodom prenosimo reakciju Demokratske fronte Mostar:

 

- Kao što je poznato, za Demokratsku frontu je kao i za  opozicione stranke okupljene na sarajevskoj “on-line platformi” potpuno neprihvatljiva činjenica da HDZ i SNSD zbog traumatičnog gubitka uticaja nad CIK-om čine još uvijek preostale očajničke poteze u blokadama koje su joj na raspolaganju i koje ozbiljno dovode u pitanje održavanje jesenjih lokalnih izbora.

 

Uvažena Gospodo iz opozicionih stranaka dozvolite nam da budemo slobodni i da Vam predložimo da u Vašoj ultimativnoj namjeri da ne sjedite skrštenih ruku za početak odkrstite noge i otputujete u Mostar i Banjaluku gdje se nalaze ključni kočničari procesa usvajanja budžeta kao neophodnog preduslova za održavanjem jesenskih izbora.

 

Ukoliko to ne uradite, imate mogućnost da i dalje budete rezolutni i verbalno ratoborni na virtualnim platformama i demonstrirate Vašu nepokolobljivu “on-line odlučnost” da se obračunate sa opstruktorima procesa koji blokiraju našu Državu.

 

Ukoliko možemo sugerisati, kada i ukoliko pođete iz Kantona Sarajevo (uz pridržavanje propisanih mjera zaštite od COVID-19) iz kojeg crpite svoju “snagu” umjesto balona i karanfila ponesete kacige za slučaj da Vaše rezolutne namjere ne budu pacifistički dočekane u Mostaru i Banja Luci jer su zdravlje i neraskrvavljene glave ipak nešto što je najbitnije.

 

Kako ste Vi u SDP-u, NS-u, NIP-u, Platformi za progres, NBL-u, HS-u i NB-u, čvrsto opredjeljeni da iskoristite sva demokratska sredstva kako bi spriječili namjeru vladajućih stranaka da spriječe održavanje lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini a budući da iskreno podržavamo Vašu namjeru da pokažete čvrstinu i nepokolebljivost, šaljemo Vam adrese lokacija na kojima možete demonstrirati Vaše ultimativne zahtjeve i neustrašivu odlučnost koju će prepoznati (eventualno??) Vaši budući glasači koje grozničavo prizivate.

 

Time ćete svim sadašnjim i budućim glasačima jasno pokazati da Vaša ogromna želja da eventualno preuzmete vlast u što većem broju općina Bosne i Hercegovine ne počiva na parolama, fikcijama, virtualnim proklamacijama i skrštenim nogama i rukama - saopšteno je iz DF-a Mostar.

 

(FENA/md)

 

 Komentari - Ukupno 102

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još