Usvojeni zaključci

Kolegij SDA poziva: Hitno usvojiti budžet BiH, omogućiti izbore i završiti imenovanja

Front13.07.20, 17:48h

Kolegij SDA poziva: Hitno usvojiti budžet BiH, omogućiti izbore i završiti imenovanja
Kolegij stranke osudio je odluku hrvatskih vlasti o uvođenju restrikcija samo za dio građana Bosne i Hercegovine, koja je vođena isključivo necivilizacijskim kriterijem etničke diskriminacije, a ne bilo kakvim argumentima zdravstvene struke

 

Kolegij Stranke demokratska akcije (SDA) pozvao je danas na hitnu implementaciju dogovora stranačkih lidera održanog u Lukavici, s ciljem usvajanja budžeta i održavanja izbora, kao i imenovanja novog ministra sigurnosti te rukovodilaca državnih agencija u kojima je provedena konkursna procedura.

 

Na taj način, stav je stranke, deblokirali bi se procesi i osigurao fukcionalan rad državnih institucija i agencija, a redoslijed imenovanja morao bi pratiti redoslijed isticanja mandata.

 

Kolegij stranke osudio je odluku hrvatskih vlasti o uvođenju restrikcija samo za dio građana Bosne i Hercegovine, koja je vođena isključivo necivilizacijskim kriterijem etničke diskriminacije, a ne bilo kakvim argumentima zdravstvene struke.

 

- Najbolji odgovor na ove nevjerovatne postupke hrvatskih vlasti dali su sami građani Bosne i Hercegovine, koji su odlučili da vrijeme godišnjih odmora provedu u bh. ljetovalištima i na taj način pomognu spašavanju domaćeg turizma - stav je SDA.

 

SDA je podržala dogovor koji su Denis Zvizdić, Fahrudin Radončić (SBB) i Dragan Čović (HDZ) postigli s predstavnicima poslodavaca, sa ciljem usvajanja zakona iz oblasti javnih prihoda, privrede, rada i zapošljavanja, koji bi doveli do stvarnog rasterećenja privrede i poboljšanja poslovnog ambijenta.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!