NOVI USPJEH

Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Tanović pobijedila na UCI C1 utrci u Srbiji

Sport13.07.20, 10:34h

Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Tanović pobijedila na UCI C1 utrci u Srbiji
Pobjedom je pokazala da se nalazi u dobroj formi uprkos otežanom treningu radi sigurnosnih restrikcija

 

Najbolja bh. biciklistkinja, četverostruka balkanska i jedanaestruka državna prvakinja Lejla Tanović odnijela je pobjedu na UCI C1 utrci u Srbiji te osvojila 60 UCI bodova.


Za bh. takmičarku ovo je bila prva utrka nakon pet mjeseci pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa. Pobjedom je pokazala da se nalazi u dobroj formi uprkos otežanom treningu radi sigurnosnih restrikcija, saopćeno je iz MTB reprezentacije BiH.


- Izuzetno sam sretna što sam imala priliku da vozim utrku nakon pauze od pet mjeseci ali i formom koju sam pokazala na svojoj prvoj utrci. Dosta vremena posvetili smo treningu tehnike na terenima sa kojima se rijeđe susrećem, a zbog čega sam osjetila veliki napredak na ovoj stazi koja je bila suha i rastresita. Sigurno da je ovo težak period za profesionalni sport, ipak ja sam tokom karantene održavala svoj trenažni proces na visokom nivou tako da sa samopouzdanjem ulazim u ovu sezonu - izjavila je Lejla Tanović.


Tanović narednog vikenda brani titulu prvakinje na državnom prvenstvu koje će biti održano u Bihaću, a nakon toga nastavlja sa pripremama za septembar kada je Svjetska biciklistička federacija zakazala najvažnija takmičenja, odnosno svjetska i evropska prvenstva.


Selektor reprezentacije BiH Amar Njemčević naglašava da je Tanović pokazala iznimnu psihičku stabilnost tokom posljednjih mjeseci u kojima je uspjela da ispuni sve trenažne zadatke.


- Iako smo često morali da adaptiramo naš trening uspjela je da popravi određene segmente i napreduje. Na utrci je preuzela vodstvo od prvog kruga te iskusnom vožnjom odnijela pobjedu i time pokazala da smo na dobrom putu da ostvarimo naše ovosezonske ciljeve - rekao je Njemčević.

 

(DEPO PORTAL7BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!