Veliki podvig za vrijeme korona krize

Izvođenjem 'Hiljadarke' završeni Dani teatra mladih u MTM-u, publika nagradila tri predstave

Kultura13.07.20, 09:54h

Izvođenjem 'Hiljadarke' završeni Dani teatra mladih u MTM-u, publika nagradila tri predstave
Dana je podrška istraživanju novih teatarskih formi, bavljenju klasikom i njenim iščitavanjem na suvremen način, te društveno angažiranim predstavama i otvaranju tema koje opterećuju našu stvarnost, navodi se u saopćenju

 

Izvedbom predstave "Hiljadarka" na Memorijalnoj sceni 2532 Mostarskog teatra mladih (MTM) sinoć su završeni 34. Dani teatra mladih.

 

"Publika je više puta prekidala predstavu pljeskom na otvorenoj sceni, a kraj predstave dočekan je ovacijama. Prava atmosfera za jedanaestodnevno druženje s publikom. Odigrano je 11 predstava, te online prikazane tri. Bio je ovo svojevrsan podvig u okolnostima svih mjera koje su propisane, ali je vrijedilo", priopćili su iz MTM-a.  

 

Na kraju zbrajanjem ocjena gledateljstvo je odlučilo da se dodijele tri MTM-ove maske i to predstavama "Fatima, nevjesta od boli", "Crni kos" i "Hiljadarka".

 

"Nagrađene predstave, ali i razgovori s publikom potvrdili su da je naše ključno repertoarsko opredjeljenje ono što publika podržava i što želi gledati. Dana je podrška istraživanju novih teatarskih formi, bavljenju klasikom i njenim iščitavanjem na suvremen način, te društveno angažiranim predstavama i otvaranju tema koje opterećuju našu stvarnost. Ova podrška i jasno iznesen stav vjetar su u leđa u nastojanjima MTM-a da bude otvoren teatar koji doprinosi odgoju svoje publike", navodi se u priopćenju. 

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!