MILICIJA TRENIRA STROGOĆU

Hadžikadić pozvan na prekršajnu odgovornost zbog organizacije protesta u Sarajevu!

Front12.07.20, 22:17h

Hadžikadić pozvan na prekršajnu odgovornost zbog organizacije protesta u Sarajevu!
Podsjećanja radi, radi o protestnoj šetnji na koju je 30. maja izašlo hiljade građana Sarajevo. Plaforma za progres je bila organizator ovoga masovnog okupljanja Sarajlija

 

Predsjednik Platforme za progres, Mirsad Hadžikadić, kao odgovorno lice za održavanje mirne protestne šetnje u Sarajevu održane 30.05.2020. godine danas je dobio zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka od MUP-a Kantona Sarajevo, Uprava policije - Sektor za policijsku podršku. 

 

Pokretanje prekršajnog postupka, kako stoji u zahtjevu, odnosi se na nepoštivanje higijensko-epidemioloških mjera izdatih od strane Federalnog štaba civilne zaštite tokom trajanja mirne protestne šetnje.

 

"Do javnosti su došle nezvanične informacije da će postupak biti pokrenut, ali sada je zvanično. Postupit ću u skladu sa zakonom, a na zahtjev ću odgovoriti po hitnom postupku." kazao je Hadžikadić.

 

Podsjećanja radi, radi o protestnoj šetnji na koju je 30. maja izašlo hiljade građana Sarajevo. Plaforma za progres je bila organizator ovoga masovnog okupljanja Sarajlija.

 

(DEPO Portal/ak)

 Komentari - Ukupno 75

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još