pljušte reakcije

DF nakon obaranja državnog budžeta: HDZ i SNSD žele ukinuti izbore, započeti haos i nasilje

Front09.07.20, 18:57h

DF nakon obaranja državnog budžeta: HDZ i SNSD žele ukinuti izbore, započeti haos i nasilje
Pošto Čović na izborima nije mogao dobiti šta želi, i počinje gubiti moć u institucijama BiH, on bi da na izbore više i ne idemo. Sada je u tome dobio i podršku Milorada Dodika

 

Današnje obaranje državnog budžeta glasovima zastupnika HDZ i SNSD, čime se pokušavaju odgoditi izbori je novi pokušaj gašenja demokratije i pljuvanje u lice kompletnoj međunarodnoj zajednici koja se zalaže za održavanje izbora - poručuju iz Demokratske fronte. 

 

Dobro poznati plan koji je HDZ sa svojim partnerom SNSD-om želio provesti na prošlim izborima, a koji je glasovima građana spriječen, sada se nastavlja novim metodama, a jedini cilj je uništavanje institucija Bosne i Hercegovine i demokratije, kako bi se BiH prikazala kao nefunkcionalna država koja se treba raspasti.

 

Pošto Čović na izborima nije mogao dobiti šta želi, i počinje gubiti moć u institucijama BiH, on bi da na izbore više i ne idemo. Sada je u tome dobio i podršku Milorada Dodika.

 

Smatramo da sve probosanske stranke moraju istrajati u zahtjevima za održavanjem izbora, i izdržati pritisak koji prave politički neprijatelji države kako bi zaštitili svoj destruktivni utjecaj u institucijama BiH.

 

DF izražava žaljenje što su pojedine stranke poput SDP i NS bile suzdržane prilikom glasanja za budžet, što je preduslov za održavanje izbora. Smatramo da su tim nepromišljenim potezom dali vjetar u leđa rušilačkim politikama HDZ-a i SNSD. Iskreno se nadamo i vjerujemo da će uvidjeti pogrešnost takvog suzdržanog političkog stava.


Također, jednako je važno odbiti pozive ekstremno desničarskih stranaka poput NiP-a koje najavljuju nasilje u Sarajevu, a jasno je da se krivci za odgađanje lokalnih izbora ne nalaze u Sarajevu nego u centralama SNSD-a i HDZ-a u Banja Luci i Mostaru - navodi se u saopćenju Demokratske fronte. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 119

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još