Foto/ Predsjednik Srbije optužio ga da laže

Da li je ipak Vučić slagao: Petrov otac umro bez respiratora! Evo i dokaz

Front08.07.20, 20:02h

Da li je ipak Vučić slagao: Petrov otac umro bez respiratora! Evo i dokaz
Međutim, u istoriji trenutnog liječenja, dokumentu koji je Petar objavio na svom profile, jasno su iznijeti suprotni podaci

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar zdravlja Zlatibor Ločar demantovali su tvrdnje Petra Đurića, koji je u direktnom uključenju na N1 izjavio da je "njegov otac umro od korone, čekajući respirator".

 

Međutim, ljekarski nalaz koji je Đurić podijelio sa svojim prijateljima na Fejsbuku govori suprotno.

 

“Ljekari su se borili do posljednjeg sekunda. Mi u Zemunskoj bolnici imamo respiratore, mislim da je treća po broju respiratora. Riječ je o licu vrlo loše prošlosti, osuđivanom za krivična djela. Drugo lice je Sloba Robija, višestruko osuđivano lice. Nemojte takve da predstavljate kao junake, znamo s kim imamo posla. One koji profesoru Baziću guraju prste u usta i govore kurvo, nemojte mi predstavljati kao junake”, rekao je Vučić.

 

I Zlatibor Lončar bio je sličnog stava, navodeći da je “sve pokušavano da se spase život, ali na žalost nije dalo rezultate”.

 

“Bolnica Zemun od prvog momenta ima 75 respiratora i nikada u upotrebi nije bilo više od 30 mašina. Otac mladića je tretiran po svim standardima, bio je i na neinvaznoj i na invazivnoj terapiji… pokušano je sve, ali na žalost nije dalo rezultate”, naveo je ministar.

 

Međutim, u istoriji trenutnog liječenja, dokumentu koji je Petar objavio na svom profile, jasno su iznijeti suprotni podaci.

 

ljubisa-djuric-lijecenje


“09.04. 2020. – 11:58 Konsultovan anesteziolog, indikovano je prevođenje u respiratorni centar, čeka se slobodno mesto; 03:08 – Afebrilan sO2 86%, kontaktiran anesteziolog iz Respiratornog centra radi prevođenja – trenutno nema slobodnih mesta, te se lečenje nastavlja u JIN”, stoji u dijelu istorije liječenja.

 

U ovom dokumentu piše da je pacijent 12.04. 2020. godine bio na “prijemu u respiratorni centar”.

 

“Pacijent na prijemu u respiratorni centar, bez karotidnog pulsa, bez sopstvenog disanja, cijanotičam. Na kontinuiranom EKG monitoru 5 min bez srčane radnje. Konstatujem EXITUS LETALIS”, stoji u dijelu koji je napisala dr Mirijana Mladenović.

 

Pacijent Ljubiša Đurić primljen je u KBC Zemun 28.03., a preminuo je 13 dana kasnije, čekajući da bude priključen na respirator, što je i prikazano u istoriji liječenja.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!