Entitetski premijer o pogoršanoj epidemiološkoj situaciji

Višković: Nema novih mjera, samo veće kazne! Pripremamo kovid bolnice u ova tri grada

Front08.07.20, 12:57h

Višković: Nema novih mjera, samo veće kazne! Pripremamo kovid bolnice u ova tri grada
Kazao je da se lokacija stare zgrade hirurgije u Banjoj Luci priprema za kovid bolnicu, kao i objekti u Bijeljini i Istočnom Sarajevu

 

U Republici Srpskoj neće biti uvedene nove mjere suzbijanja širenja koronavirusa, ali će biti povećane kazne za one koji se ne pridržavaju mjera koje su na snazi – rekao je entitetski premijer Radovan Višković.

 

- Prema neodgovornim bit će primjenjivane zakonski propisane sankcije – rekao je on i dodao da je više od 80 posto građana RS poštovalo propisane mjere i ne mogu biti taoci neodgovornih, koji treba da budu sankcionisani.

 

Kazao je i da se lokacija stare zgrade hirurgije u Banjoj Luci priprema za kovid bolnicu, kao i objekti u Bijeljini i Istočnom Sarajevu, ukoliko bude potrebno za njima u narednom periodu, posebno na jesen, a bit će osigurana i potrebna količina zaštitne opreme.

 

Podsjetio je da sve mjere suzbinjanja širenja virusa korona ostaju na snazi do 20. jula, a da je odgovorno ponašanje svakog pojedinca najefikasniji način zaštite čitave zajednice.

 

Kazao je da očekuje imenovanje novog direktora policije RS, jer dosadašnji Darko Ćulum preuzuma čelnu funkciju u Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA).

 

- Nadam se da ćemo u skladu s procedurama doći u sitaciju da Nezavisni odbor predloži novog direktora policije – rekao je Višković novinarima u Banjoj Luci.

 

Nakon sastanka s predstavnicima Udruženja roditelja prijevremeno rođene djece u RS "Mrvice", rečeno je da je Kabinet predsjednika Vlade RS donirao 50.000 KM ovom udruženju za nabavku aparata za liječenje retinopatije kod prijevremeno rođene djece.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!