nakon drame u beogradu

Dodik o neredima: Nije Srbija uvela rigorozne mjere iz hira već samo sa jednim ciljem, a to ne može biti razlog za...

Front08.07.20, 12:53h

Dodik o neredima: Nije Srbija uvela rigorozne mjere iz hira već samo sa jednim ciljem, a to ne može biti razlog za...
Dodik je pozvao sve učesnike sinoćnjih dešavanja na razum, poručivši da ulica nije mjesto gdje se rješavaju bilo kakvi problemi

 

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da su protesti u Beogradu usmjereni na destabilizaciju Srbije i njenih regionalnih i međunarodnih pozicija, te da idu na ruku samo neprijateljima Srbije i srpskog naroda.

 

Dodik je pozvao sve učesnike sinoćnjih dešavanja na razum, poručivši da ulica nije mjesto gdje se rješavaju bilo kakvi problemi.

 

- Sve probleme, ako postoje, treba rješavati u institucijama, demokratskim putem, a ne nasiljem i rušenjem sopstvenog grada i imovine. Nasilje niko ne voli i to je ono što je najmanje potrebno Srbiji u ovom trenutku - istakao je Dodik.

 

On je ocijenio da sve političke snage u Srbiji treba da se se okupe i zajedno bore protiv pandemije virusa korona, a svako "dešavanje" ulice smanjuje tu mogućnost i ugrožava poziciju Srbije, njenu snagu i moć posebno u pregovoračkim procesima sa Prištinom koji joj predstoje.

 

Podsjetio je da je pandemija virusa korona zahvatila cijeli svijet, a ne samo Srbiju, te da sve zemlje uvode mjere u zavisnosti od epidemiološke situacije.

 

- Nije Srbija uvela rigorozne mjere iz hira već samo sa jednim ciljem - suzbijanja širenja virusa korona i zaštite zdravlja građana. S toga to nije i ne može biti razlog za bilo kakve nerede. Za sve postoji mjesto da se problemi iznesu i riješe, a to su institucije države - naglasio je Dodik.

 

(Avaz, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još