Odmazda za bojkot izbora

Ima li kraja Vučićevom idiotizmu? U Novom Pazaru nema policijskog časa - vrijede li životi Beograđana više?

Front08.07.20, 11:52h

Ima li kraja Vučićevom idiotizmu? U Novom Pazaru nema policijskog časa - vrijede li životi Beograđana više?
Svi brojevi zaraženih i umrlih koje danas imamo posledica su predizborne razularenosti pod Vučićevim pokroviteljstvom

 

Izvor: Pescanik.net

Piše: Dejan Ilić


Idiotizam se nastavlja. Samo je pitanje da li će i dalje idioti biti na obe strane. Naime, na jednoj strani imamo idiotsku odluku da se žiteljima Beograda zabrani kretanje za vikend. Mnogo puta smo to ovde objašnjavali, objasnićemo opet. Zabrana kretanja nije isto što i držanje odstojanja između osoba ili nošenje maske. Pogotovo zabrana kretanja od jednog vremena do nekog drugog vremena. Sve to, naravno, u vezi sa virusom koji se prenosi kapljično, to jest pljuvanjem, kao i Vučić.

 

Dakle, ako dozvolite ljudima kontakte pet dana u nedelji, a onda im zabranite kretanje za vikend, apsolutno ništa niste postigli. Zabrana kretanja se može poistovetiti sa zabranom kontakta samo ako je apsolutna: jedino ako svi sve vreme sedimo u kućama, onda se time sprečava i kontakt. Ali, rekli smo i recimo opet, kontakt nije opasan ako se poštuje odstojanje i nosi maska, na primer. Dakle, nema razloga da se zabranjuju kontakti i kretanje, treba samo insistirati na merama koje kontakte čine bezbednim od zaraze, to jest pljuvanja, to jest Vučića.

 

Ali, niko u Srbiji nije imun na Vučića, nažalost. I na njegove gluposti. Jer ne samo da on hoće da zabrani kretanje za vikend, nego to najavljuje par dana unapred i kaže da je mera neophodna zbog kritične situacije. Pa ako je situacija tako kritična, zašto se mera odlaže za par dana, pobogu? Ako stvari stoje tako strašno kako Vučić hoće da ih predstavi, onda se mere moraju primeniti odmah, ne bi li se spasilo što se još spasiti može. Ali, ne, živote ćemo spasavati vikendom, a do vikenda ćemo se uzdati u… zaista, u šta? U razvaljeni zdravstveni sistem i vlast koja od vlastitog sebičnog interesa nije u stanju ni da zdravorazumski slaže?

 

Niko u Srbiji nije imun na Vučića, nažalost. I na njegove gluposti. Jer ne samo da on hoće da zabrani kretanje za vikend, nego to najavljuje par dana unapred i kaže da je mera neophodna zbog kritične situacije

 

Ni tu nije kraj idiotizmu, Vučićevom. Ne samo što se drastična mera uvodi odloženo, nego se uvodi i samo u jednom gradu. U Novom Pazaru nije bilo policijskog časa, a tamo, znamo, stvari takođe stoje očajno. Je l su životi Novopazaraca manje vredni od života Beograđana? Pa ćemo Beograđane štititi odloženom zabranom kretanja, a Novopazarce pustiti da se slobodno kreću i stradaju. Pitanje se nameće samo po sebi: ako su drastične mere sada neophodne da se zaštiti zdravlje žitelja Beograda, zašto se u istovetnoj situaciji iste mere nisu primenile u drugim gradovima? Čime su Beograđani zaslužili ovu posebnu pažnju Vučića? Pitanje je retoričko, jer - znamo čime. I pošto znamo, nije reč o zaštiti nego o odmazdi za uspeli bojkot.

 

A kad smo već kod bojkota, Vučić je bezočno ponovo optužio žitelje Beograda da su nemarni prema vlastitom zdravlju. Te da zato on mora da ih uzme pod svoju strogu ruku i sačuva od njih samih. Ej, isti onaj Vučić pod kojim se igrao derbi na bezmalo punom stadionu. Isti onaj Vučić pod kojim su održani izbori, tačno četrnaest dana posle kojih imamo zabranu kretanja u Beogradu. Jeste, upravo tih četrnaest dana pretpostavljene inkubacije. Dakle, idiotski raspišete izbore, održite ih i onda dve nedelje kasnije uvedete zabranu kretanja da zaštitite one koji su se već zarazili izlaskom na izbore. Svi brojevi zaraženih i umrlih koje danas imamo, a koji su preveliki i tako prevarno umanjeni kako nam se zvanično iznose, posledica su predizborne razularenosti pod Vučićevim pokroviteljstvom, a ne neodgovornog ponašanja ljudi posle izbora.

 

U Novom Pazaru nije bilo policijskog časa, a tamo, znamo, stvari takođe stoje očajno. Je l su životi Novopazaraca manje vredni od života Beograđana?

 

Ali, žitelji Beograda biće kažnjeni, ni manje ni više, nego zato što ih je zarazio upravo onaj koji sad hoće da ih kazni što su se zarazili. Tako konačno prelazimo i na drugu stranu idiotizma. Da li smo zaista takvi idioti da dopustimo da nas idiot kazni za sopstvene greške predstavljajući te svoje greške kao naše? Da li je ostalo barem zrno zdrave pameti u glavama žitelja Beograda, koje, ako ne baš za ovaj vikend, a onda svakako uskoro, može da proklija u opravdanu pobunu. Studenti su za jedno veče rešili svoj problem. Koliko će večeri biti potrebno žiteljima Beograda?

 

P.S.

 

Posebno je idiotska mera zabrane okupljanja više od pet osoba u zatvorenom i otvorenom prostoru. To praktično znači prekid rada redom svih ustanova u Srbiji. To takođe znači ukidanje javnog prevoza. To nadalje znači zatvaranje svih velikih prodavnica u kojima radi više od pet osoba, recimo na kasama. To takođe znači i da u prodavnicima u kojima radi pet osoba, neće biti dozvoljen ulazak svakom kupcu, jer će ih sa njim biti šest u prodavnici. Samo idiot koji ni o čemu ne razmišlja može da predloži ili propiše ovakvu meru. A ako ne idiot, onda svakako osoba koja želi da život stane, u svakom smislu, kako bi se tobože život zaštitio. Pamet staje od predloga ovakvih mera, a staće i život, ako se one primene.

 

(Pescanik.net, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 44

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još