saša magazinović poručio

Osjećam se poniženo, jer su tri čovjeka privatizirala BiH, ovo nije država građana, nego...

Front08.07.20, 11:33h

Osjećam se poniženo, jer su tri čovjeka privatizirala BiH, ovo nije država građana, nego...
- To je porazno i ne znam da li se to može na bilo koji način promijeniti osim 'ulicom', jer svi pokušaji unutar institucija završavaju dogovorom tri čovjeka - naglasio je Magazinović

 

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Saša Magazinović (SDP) izjavio je danas da se jučer na sjednici tog doma osjećao poniženo, jer se sve dešavalo mimo propisa i Poslovnika.

 

- Sjedili smo tri sata i čekali šta će se van te institucije u kojoj se odlučuje, dogovoriti tri čovjeka koji su privatizirala BiH. Ovo je postala država Bakira Izetbegovića, Dragana Čovića i Milorada Dodika, a ne građana - poručio je Magazinović danas u izjavi novinarima dok se u toku bila sjednica Doma naroda PSBiH.

 

Naglasio je da lideri tri stranke, SDA, HDZ i SNSD, sjede ne sastancima i dogovaraju se čija je koja institucija i budžeti.

 

- To je porazno i ne znam da li se to može na bilo koji način promijeniti osim 'ulicom', jer svi pokušaji unutar institucija završavaju dogovorom tri čovjeka - naglasio je Magazinović. 

 

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još