VIDEO/ Oglasio se Đilas nakon haosa u Beogradu

Aleksandre Vučiću, nisu ovo moji huligani. Ovo ti je odgovor građana koji ti iz srca i duše kažu dosta!

Front08.07.20, 11:01h

Aleksandre Vučiću, nisu ovo moji huligani. Ovo ti je odgovor građana koji ti iz srca i duše kažu dosta!
Lažeš, prijetiš, maltretiraš, praviš nas budalama, ali ne zadugo. Nijedna diktatura ne traje vječno. Optuži mene još milion puta. Džaba ti - poručio je, između ostalog, Dragan Đilas

 

 


Nakon sinoćnjih krvavih protesta u glavnom gradu Srbije, predsjednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas poručio je u svom komentaru na Twitteru da "nijedna diktatura ne traje vječno i da su demonstracije u centru Beograda odgovor građana".

 

- Samo jedna poruka. Aleksandre Vučiću, dešava ti se narod. Lažeš, prijetiš, maltretiraš, praviš nas budalama, ali ne zadugo. Nijedna diktatura ne traje vječno. Optuži mene još milion puta. Džaba ti. Nisu ovo moji huligani. Ovo ti je odgovor građana koji ti iz srca i duše kažu dosta - napisao je Đilas na Twitteru.


Također je objavio i video na kojem se vidi kako policija brutalno koristi silu u obračunu sa građanima, te poručio:


- Obećavam građanima Srbije da će ovi zločinci u unformi biti identifikovani i da će biti privedeni pravdi!

 

 

Inače, u prvim reakcijama predstavnika vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) sinoć su izrečene optužbe na račun opozicije za organizovanje demonstracija, a potpredsjednica glavnog odbora SNS-a, Marija Obradović je direktno optužila Dragana Đilasa.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još