NAJNOVIJI NAPREDAK

Napokon, imamo li ubicu koronavirusa?! Lijek američke kompanije pokazao 97% učinkovitost protiv Covida-19!

Hronika07.07.20, 19:35h

Napokon, imamo li ubicu koronavirusa?! Lijek američke kompanije pokazao 97% učinkovitost protiv Covida-19!
Taj lijek nalazi se na testiranju u američkom Regional Biocontainment Laboratoryju (RBL) te je tamo konzistentno pokazivao izrazito snažne antiviralne značajke u in vitro testiranjima protiv novog koronavirusa

 


Američka biofarmaceutska kompanija Innovation Pharmaceuticals izvijestila je o najnovijem napretku u istraživanju lijeka Brilacidin kao potencijalne terapije za bolest COVID-19. Najnoviji rezultati izrazito su ohrabrujući.


Brilacidin je prema najnovijim podacima pokazao statistički vrlo značajan i potentan inhibitorski učinak na SARS-CoV-2 virus u čovjekovim plućnim stanicama, smanjujući viralno opterećenju u njima i do 97 posto, usporedno s kontrolnim testom, prenosi Dnevnik.hr pisanje GlobeNewswire-a.


Taj lijek nalazi se na testiranju u američkom Regional Biocontainment Laboratoryju (RBL) te je tamo konzistentno pokazivao izrazito snažne antiviralne značajke u in vitro testiranjima protiv novog koronavirusa.


Glavni istražitelj u RBL-u izvijestio je da testiranja na ljudskim stanicama pluća daju slične i jednako robusne rezultate kao i testiranja lijeka in vero (u životinjama).


Brilacidin se isto tako pokazao kao najučinkovitiji tijekom testiranja kad ga se korimstilo u obliku pred terapije, odnosno prije same infekcije. No, izrazito se pokazao učinkovitim i tijekom infekcije kao i nakon infekcije.


Idui plan znanstvenika RBL-a jest utvrditi indeks selektivnosi (SI) Brilacidina iz podataka dobivenih u in vitro testiranjima, koji uspoređuju citotoksičnost lijeka nasuprot njegove antivirusne aktivnosti.


Što je veći SI omjer u korist antivirusne aktivnosti, to znači da bi taj lijek bio i sigurniji u kliničkim testiranjima.


Isti podaci će pomoći u spoznaji inhibitorskih značajki tog lijeka protiv novog koronavirusa te omogućiti i usporedbe s ostalim potencijalnim lijekovima, a sve zajedno će biti objavljeno u planiranoj znanstvenoj studiji.


(Zimo.dnevnik.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još