preporuke kriznog štaba za pozdravljanje

Zaboravite na staro, dobro, rukovanje: Odsad samo mašemo, klimamo glavom i naklanjamo se!

Hronika07.07.20, 12:27h

Zaboravite na staro, dobro, rukovanje: Odsad samo mašemo, klimamo glavom i naklanjamo se!
Stručnjaci navode da građani moraju da nose maske, izbjegavaju fizički kontakt, drže socijalnu distancu kako bi spriječili širenje zaraze koronvirusom. Istakli su da ono što također obavezno treba izbjegavati je i rukovanje

 

Posljednih dana statistički podaci pokazuju da je sve veći broj zaraženih koronavirusom. Zdravsteni radnici kako širom svijeta tako i u našoj zemlji svaki dan apeluju na građane da se pridržavaju mjera. 

 

Stručnjaci navode da građani moraju da nose maske, izbjegavaju fizički kontakt, drže socijalnu distancu kako bi spriječili širenje zaraze koronvirusom. Istakli su da ono što također obavezno treba izbjegavati je i rukovanje. 

 

Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva danas je na zvaničnoj Facebook stranici objavio savjete kako da pozdravljate ljude, a da se ne zarazite koronavirusom. 

 

Pojašnjavaju da je izbjegavanje fizičkog kontakta prilikom pozdravljanja najsigurnije kako bi spriječili širenje virusa.

 

Krizni štab navodi da sigurno pozdravljanje uključuje mahanje, klimanje glavom ili naklon.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!