stvoreni uslovi za skori početak radova

Nenadić: Okončano je rušenje 'druge kuće' u ulici Halida Kajtaza

Hronika06.07.20, 16:50h

Nenadić: Okončano je rušenje 'druge kuće' u ulici Halida Kajtaza
Kako je saopćeno iz press službe KS, ekipe KJKP Rad uklonile su i posljednji objekt koji se nalazi uz raskrsnicu kod Američke ambasade

 

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić kako je i najavio prošle sedmice nakon sastanka Operativnog tima za izgradnju Prve transverzale, tokom vikenda okončano je rušenje "druge kuće" u ulici Halida Kajtaza na prvoj dionici Prve transverzale. 

 

Kako je saopćeno iz press službe KS, ekipe KJKP Rad uklonile su i posljednji objekt koji se nalazi uz raskrsnicu kod Američke ambasade.

 

- Time se stvaraju uslovi za skori početak radova, odnosno uvođenje izvođača u radove početkom sljedećeg mjeseca na dionici od Mašinske škole do ulice Braće Begić - navodi se u saopćenju.

 

Vlada Kantona Sarajevo ovim aktivnostima pokazuje opredijeljenost za gradnju kapitalnih infrastrukturnih projekata na Prvoj transverzali, Dvetoj transverzali, Petoj transverzali, Južnoj longitudinali, izgradnji garaže G3 kod Hitne pomoći, rekonstrukciji tramvajske pruge Marijin Dvor - Ilidža, S krivine na Marijin Dvoru, kao i projekata nabavke tramvaja, trolejbusa i drugih kapitalnih i infrastrukturnih projekata u Kantonu Sarajevo, saopćeno je.

 

(Fena/mr)Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!