ubistvo u stanu na dobrinji

Strašni detalji suđenja optuženom Basariću: Ubica je Irmi iščupao pramen kose udarajući joj glavom o tvrdu podlogu

Hronika06.07.20, 15:16h

Strašni detalji suđenja optuženom Basariću: Ubica je Irmi iščupao pramen kose udarajući joj glavom o tvrdu podlogu
Govoreći o opsežnim povredema glave i vrata koje su bile opasane po život, vještak medicinske struke dr. Nermin Sarajlić kazao je da je Irma Forić u stanu na Dobrinji zatečena u ležećem položaju s daskom za meso u ruci

 

Saslušanjem vještaka danas je pred vijećem Kantonalnog suda u Sarajevu nastavljeno suđenje Senadu Basariću optuženom za ubistvo nevjenčane supruge Irme Forić u septembru prošle godine. 

 

Govoreći o opsežnim povredema glave i vrata koje su bile opasane po život, vještak medicinske struke dr. Nermin Sarajlić kazao je da je Irma Forić u stanu na Dobrinji zatečena u ležećem položaju s daskom za meso u ruci - prenosi Avaz

 

Odgovarajući na pitanja tužioca Safeta Hrape, kazao je da je nastradaloj ženi isčupan pramen kose na tjemenu kada je uhvaćena za kosu i glavom udarana o tvrdu podlogu. Potom je davljena rukama usljed čega su nastale povrede na vratu. 


Na kraju udarana je tvrdim bridastim sredstvom po glavi. Sarajlić je potvrdio da povrede glave nisu mogle nastati padom, te da je malo vjerovatno da je prilikom povređivanja držala dasku za meso u ruci jer bi ona po popuštanju mišića ispala iz njene ruke.

 

Potvrdio je da je Forić u momentu smrti imala 0,65 promila alkohola u krvi, što se karakteriše kao pripito stanje.

 

Vještak Rijad Konjhodžić kazao je da su tragovi DNK profila Basarića pronađeni u Renaultu. Također miješani profili izuzeti iz hodnika, dominantno pripadaju optuženom Basariću.

 

Saslušana je i Amira Kekić, uposlenica MUP-a Kantona Sarajevo koja je vještačila biološke tragove. Tragove krvi policija je pronašla u hodniku, mjestu gdje je nađeno tijelo, u kuhinji, dnevnoj sobi i u toaletu.

 

Suđenje se nastavlja 13. jula.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još