ništa od praznika

Grčka zatvara granicu za državljane Srbije

Hronika05.07.20, 19:40h

Grčka zatvara granicu za državljane Srbije
Od tada su žarišta izbila u Beogradu i Novom Pazaru u Sandžaku, gdje je zbog velikog broja zaraženih zdravstveni sustav postao preopterećen

 

Nakon velikog porasta broja zaraženih koronavirusom u Srbiji, Grčka je u nedjelju objavila da zatvara svoje granice za putnike iz te zemlje.

 

Zabrana ulaska stupa na snagu u ponedjeljak u šest ujutro, objavila je glasnogovornica vlade u nedjelju.

 

To je veliko razočarenje za brojne Srbe koji tradicionalno provode praznike u Grčkoj, navodi Hina.

 

U posljednjih nekoliko dana tisuće turista iz Srbije otputovalo je u sjevernu Grčku, a većina se morala testirati na koronavirus.

 

Grčki dužnosnici nisu kazali jesu li među njima detektirali puno slučajeva zaraze.

 

Prije konstantnog rasta zaraženih u proteklim danima činilo se da je Srbija suzbila pandemiju koronavirusa. Broj novozaraženih iznosio je desetak dnevno u svibnju i početkom lipnja.

 

Od tada su žarišta izbila u Beogradu i Novom Pazaru u Sandžaku, gdje je zbog velikog broja zaraženih zdravstveni sustav postao preopterećen.

 

Broj zaraženih počeo je rasti nakon što je vlada u potpunosti ublažila mjere te je Srbija postala prva zemlja koja je dozvolila dolazak navijača na nogometne utakmice.

 

Na jednoj je utakmici bilo više od 20 tisuća ljudi.

 

Velik se broj ljudi okupio i u lipnju na egzibicijskom teniskom turniru kojeg je organizirao Novak Đoković u Beogradu i Zadru u susjednoj Hrvatskoj.

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!