INCIDENT ZBOG KLIME U AUTU

Pretučen ili se (sam) okliznuo: Sarajlija došao da se požali na lošu uslugu pa završio u krvavim modricama?!

Hronika04.07.20, 19:32h

Pretučen ili se (sam) okliznuo: Sarajlija došao da se požali na lošu uslugu pa završio u krvavim modricama?!
Taksista Mirza Geljo je došao u ovu firmu kako bi reklamirao loše ugrađeni ventil na kompresoru na njegovom automobilu. Kako je Geljo napisao na svojoj Facebook stranici, taj ventil je uzrokovao "totalnu havariju na sistemu klime mog automobila i prouzrokovao štetu (po novom predračunu Klimacentra) od 1250,00 KM"

 

 


Prije dva dana, oko 15:50 sati, u prostorijama Klimacentra Sarajevo u Butmiru dogodio se incident kada su dva radnika skupa s vlasnikom ušli u fizički obračun s muškarcem koji je došao kako bi se požalio na lošu uslugu.


Taksista Mirza Geljo je došao u ovu firmu kako bi reklamirao loše ugrađeni ventil na kompresoru na njegovom automobilu. Kako je Geljo napisao na svojoj Facebook stranici, taj ventil je uzrokovao "totalnu havariju na sistemu klime mog automobila i prouzrokovao štetu (po novom predračunu Klimacentra) od 1250,00 KM".


Geljo je potom otišao kod drugih servisera koji su mu za mnogo manje novca popravili štetu. Kako se dovoljno informisao otišao je ponovno u Klimacentar, gdje je pokušao da objasni vlasniku da su mu njegovi radnici ugradili pogrešan ventil.


Nakon što se požalio na lošu uslugu, Geljo navodi da je i "kukavički pretučen" dok je sjedio u svom automobilu".


- Kada je isti shvatio koliko sam informisan, potpuno je poludio. Zalupio je poklopcem motora mog automobila, fizički nasrnuo na mene vrijeđajući i psujući gurao me prema vratima mog Renault-a. Potpuno šokiran dešavanjima vidio sam dvojicu njegovih radnika kako trče otvorenih šaka prema meni i brže bolje sam ušao u automobil sa namjerom da spasim živu glavu. Živu glavu sam spasio, ali povreda na glavi nisam jer su isti bili prebrzi, a gužva ispred radnje prevelika da neozlijeđen izvučem vozilo. Dok sam okretao automobil, morao sam da se izmičem šakama koje su sijevale prema mom licu onako kukavički kroz prozor. Nisam imao priliku niti da pokušam da se odbranim. Nakon što su me brutalno pretukli udarajući me šakama u lice kroz otvoreni prozor mog automobila, udaljio sam se i smjesta pozvao policiju - napisao je Geljo na društvenim mrežama.


Geljo je najavio i da će krivično goniti vlasnika i radnike ove firme.


Mualem Bašalija, vlasnik Klimacentra Sarajevo, kaže da su pokušali da iznađu neki način da se situacija popravi i smiri i da nije istina da su fizički napali Gelju, već da se on okliznuo i udario, piše Oslobođenje.


- Čovjek nema nikakvog sluha. Bilo je nemoguće razgovarati sa tim čovjekom, došao je da napravi problem, i desilo se to što se desilo. Imao je nesreću da se oklizne prilikom naguravanja, pokušavajući da nam silom objasni ono što nam verbalno nije mogao objasniti. Vrlo nezgodno jer je u radnji u tom momentu bilo drugih ljudi koji su svjedoci. Vidjeli su o čemu se radi. Oni su ostavili svoje podatke u slučaju da bude sudski epilog, a izgleda da hoće. On je prijavio policiji svoje ozljede za koje tvrdi da smo mi napravili, a nismo, on se sam udario od svoje vozilo. Čiste su neistine ono što je on iznio, jer nije uspio da izjasni svoje nakane, rekao je Bašalija.


Iz Ureda za odnose sa javnošću MUP-a KS rekli su da je policiji prijavljen napad na lice M.G., te da su poduzete aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog krivičnog djela.


A evo kako je na svom FB profilu čitavu situaaciju opsiao Mirza Geljo...

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 22

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još