Bit će tužbi, poslodavci TK na nogama

Tek što je prestalo stanje nesreće zbog korona virusa, stigla nova nevolja: Direkcija cesta FBiH uništi nas (svojim) radovima!

Biznis Klub04.07.20, 15:12h

Tek što je prestalo stanje nesreće zbog korona virusa, stigla nova nevolja: Direkcija cesta FBiH uništi nas (svojim) radovima!
Situaciju usložnjava i veoma toplo vrijeme. Poslodavci Tuzlanskog kantona upućuju javni poziv investitoru Direkciji cesta FBiH da pod hitno intenzivira radove na svim objektima na pomenutoj dionici. U protivnom će uslijediti pokretanje tužbi za gubitke vremena i pričinjene štete - navode u svom saopštenju

 

 
 
 
Poslodavci Tuzlanskog kantona suočeni su sa najtežim stanjem u poslijeratnoj Bosni i Hercegovini. Tek što je proglašen prestanak prirodne nesreće izazvane korona virusom, na scenu stupa Direkcija cesta FBiH koja u najvećoj mogućoj mjeri paralizira nesmetano odvijanje saobraćaja na dionici puta Šićki Brod – Orašje, upozorava Udruženje poslodavaca Tuzlanskog  kantona. 
 
 
Osim otežanog odvijanja saobraćaja zbog izvođenja radova ogromne zastoje izaziva potpuna obustava saobraćaja kroz tunel Ormanica (za koji se ne zna kada će biti pušten u redovan saobraćaj), velike zastoje prave naizmjenična propuštanja saobraćaja na mostovima u Brgulama (općina Tuzla) i Dreniku (općina Srebrenik). 
 
 
Također velike štete na vozilima pričinjava i to što je sa dugih dionica u cijelosti skinut asfalt i da se na vozila prilikom odvijanja saobraćaja lijepi mnoštvo katrana što dovodi do znatnog oštećenja vozila i pričinjavanja ogromne materijalne štete. Uzrok sporog odvijanja saobraćaja na pomenutoj dionici leži u činjenici da su od strane investitora na tunelu i mostovima angažovana po dva čovjeka i što se radovi izvode u jednoj (dnevnoj) smjeni, što sasvim sigurno ne ulijeva nadu za brzim završetkom započetih radova. 
 
 
Situaciju usložnjava i veoma toplo vrijeme. Poslodavci Tuzlanskog kantona upućuju javni poziv investitoru Direkciji cesta FBiH da pod hitno intenzivira radove na svim objektima na pomenutoj dionici. U protivnom će uslijediti pokretanje tužbi za gubitke vremena i pričinjene štete - navodi se u saopštenju.
 
 
(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad/Foto: Arhiv)
 
 
 

Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!