zbog porasta broja zaraženih

Nema junačenja, krizni štab će pooštriti mjere, građani ima da se pridržavaju

Hronika04.07.20, 13:39h

Nema junačenja, krizni štab će pooštriti mjere, građani ima da se pridržavaju
Od 103 pozitivnih najviše je iz Kantona Sarajevo i to 99 što pokazuje nagli porast broja zaraženih u glavnom gradu Bosne i Hercegovine

 

Prema zbirnim izvještajima entiteta u posljednja 24 sata na području Bosne i Hercegovine zabilježeno je 218 novih slučajeva zaraze koronavirusom od ukupno 1.152 testirana uzorka.



U manjem bh. entitetu  testirana su 543 uzorka od čega su 103 pozitivna na Covid-19 dok je u Federaciji BiH  od 609 testiranih uzoraka čak 115 pozitivno na virus korona.

 


Od 103 pozitivnih najviše je iz Kantona Sarajevo i to 99 što pokazuje nagli porast broja zaraženih u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

 

Štab razmatra pooštravanje mjera

 

Iz Kriznog štaba Ministarstva Kantona Sarajevo tvrde kako se epidemiološka situacija u Kantonu Sarajevo prati, gdje će zbog porasta broja zaraženih biti pooštrene mjere u cilju smanjenja širenja zaraze.


Šefica Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo Aida Pilav pozvala je građane da se pridržavaju mjera kao što je pranje ruku, mjera distance i nošenje maske te da je potrebno da shvate da nema junačenja u ovakoj situaciji.

 

Komentirajući nagli porast zaraženih u Kantonu Sarajevu, Pilav je kazala da Štab radi na razmatranju pooštravanja određenih mjera, kao što je pojačan rad inspekcije na terenu.

 

(Hayat, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 23

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još