marinko čavara apeluje

Predsjednik FBiH pozvao građane na poštivanje epidemioloških mjera: Pobijedit ćemo i covid-19 i sve druge nedaće

Front03.07.20, 15:46h

Predsjednik FBiH pozvao građane na poštivanje epidemioloških mjera: Pobijedit ćemo i covid-19 i sve druge nedaće
Kako je kazao, stanje prirodne nesreće u Federaciji BiH jeste ukinuto i razumljivo je da je došlo do određenog zamora poslije mjera i naredbi poput policijskog sata, zabrane kretanja za starije osobe i djecu

 

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara uputio je apel stanovnicima Bosne i Hercegovine za poštivanje propisanih epidemiološko-zaštitnih mjera i preporuka.

 

- S obzirom na pogoršanu covid-19 epidemiološku situaciju u Federaciji BiH, apeliram na sve stanovnike da se pridržavaju preporuka Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH i naredbi Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva, kako bismo izbjegli naglo povećanje broja zaraženih osoba i preopterećenje zdravstvenog sustava, a sve s krajnjim ciljem zaštite i očuvanja zdravlja nas i naših bližnjih - poručio je Čavara.

 

Kako je kazao, stanje prirodne nesreće u Federaciji BiH jeste ukinuto i razumljivo je da je došlo do određenog zamora poslije mjera i naredbi poput policijskog sata, zabrane kretanja za starije osobe i djecu.

 

- Ali, proglašenjem prestanka stanja prirodne nesreće koronavirus nije nestao. I dalje je tu i toga moramo biti itekako svjesni. Covid-19 možemo pobijediti jedino odgovornim i savjesnim ponašanjem svakog pojedinca, i sve te mjere i naredbe su uistinu jednostavni koraci koje možemo i moramo poduzeti kako bismo zaštitili sebe, svoje najmilije i najugroženije - istaknuo je predsjednik FBiH.

 

Dodao je kako su građani za vrijeme stanja prirodne nesreće u Federaciji BiH pokazali da mogu biti disciplinirani i odgovorni.

 

- Uvjeren sam da uz malo više strpljenja i razumijevanja, možemo nastaviti tim putem i da zajedničkim snagama možemo pobijediti ne samo covid-19, već i sve druge nedaće i probleme s kojima se susrećemo - kazao je predsjednik Federacije BiH, priopćeno je iz njegova ureda.

 

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 49

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još