Porodični klasteri

Dva uposlenika Općine Novo Sarajevo pozitivna na koronavirus

Hronika02.07.20, 17:08h

Dva uposlenika Općine Novo Sarajevo pozitivna na koronavirus
Uputili su i apel svim građanima da se pridržavaju svih mjera kako bi se spriječilo dalje širenje zaraze koronavirusom

 

Dva uposlenika Općine Novo Sarajevo pozitivna su na koronavirus, a svi koji su bili u kontaktu s njima su na vrijeme testirani i njihovi nalazi su negativni.

 

Kako su potvrdili iz Općine Novo Sarajevo, riječ je o porodičnim klasterima. Dodali su da uposlenici pozitivni na koronavirus nakon kontakta sa zaraženim osobama iz porodičnog okruženja i prije testiranja nisu dolazili u Općinu, a nakon rezultata su upućeni u samoizolaciju.

 

- U saradnji s nadležnim epidemiologom provedene su sve predviđene epidemiološke mjere u cilju zaštite od potencijalnog širenja zaraze. Pored redovne dezinfekcije, izvršena je i dodatna dezinfekcija zgrade Općine, a rad Općinskih službi se odvija u punom kapacitetu. S obzirom na cjelokupnu epidemiološku situaciju u KS, Općina Novo Sarajevo nastavit će provoditi sve propisane higijensko – epidemiološke mjere u cilju zaštite zdravlja svih naših sugrađana, naveli su iz Novog Sarajeva.

 

Uputili su i apel svim građanima da se pridržavaju svih mjera kako bi se spriječilo dalje širenje zaraze koronavirusom.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!