nakon zločina na grbavici

Zatraženo raspisivanje potjernice za Sašom Golubom, osumnjičenim za ubistvo Nedžiba Spahića

Hronika02.07.20, 14:00h

Zatraženo raspisivanje potjernice za Sašom Golubom, osumnjičenim za ubistvo Nedžiba Spahića
Nedžib Spahić je ubijen u ponedjeljak u ugostiteljskom objektu u sarajevskom naselju Grbavica, a počinilac je pobjegao automobilom koji je pronađen na Ciglanama

 

Postupajući tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo (KS) predložio je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora i raspisivanje potjernice za Sašu Goluba, koji se sumnjiči da je direktni počinilac ubistva Nedžiba Spahića.

 

Kako je za medije izjavila glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić, pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva, potom zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo, te zbog bojazni da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti.

 

Nedžib Spahić je ubijen u ponedjeljak u ugostiteljskom objektu u sarajevskom naselju Grbavica, a počinilac je pobjegao automobilom koji je pronađen na Ciglanama.

 

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!