elmedin konaković pojašnjava

Ko je 'kriv' za drastično poskupljenje GRAS-ovih mjesečnih kupona: Jeste Fortina Vlada odlučila, ali ima jedna 'caka'...

Front02.07.20, 12:29h

Ko je 'kriv' za drastično poskupljenje GRAS-ovih mjesečnih kupona: Jeste Fortina Vlada odlučila, ali ima jedna 'caka'...
Razlika između nove Vlade KS i Vlade na čijem je čelu bio Forto zapravo se najjasnije vidi ovih dana na slučaju poskupljenja kupona za nezaposlene - napisao je Konaković u svom statusu

 

Elmedin Konaković oglasio se na svom Facebook profilu povodom odluke o povećanju cijena GRAS-ovih kupona za nezaposlene te funkcioniranju i potezima aktualne vlade KS.

 

Njegov status prenosimo u cijelosti.

 

Razlika između nove Vlade KS i Vlade na čijem je čelu bio Forto zapravo se najjasnije vidi ovih dana na slučaju poskupljenja kupona za nezaposlene - napisao je Konaković u svom statusu, a u nastavku naveo:


Bivša Vlada je donijela odluku da se razlika od 12 do 30 KM plati iz budžeta, da ne ide na teret nezaposlenih, a da Gras ipak dobije realnu cijenu kupona.


Nova Vlada donese odluku da to ipak ide na teret nezaposlenih. Koalicija “Petak 13” pokušava objasniti da su to zapravo iste odluke.


Jasno se vidi i iz saopštenja DF-a koliko zapravo DF ne razumije procese uopšte. Oni su dobili poziciju za Sanku, Dunu, raju, dobili su Apoteke i još neke firme.


U obje su koalicije “onako”, ne zanima ih previše suština posla.


I da, dobio je Željko Komšić ANP, NATO na Drini, a kao bonus dobio je “legitimno” predstavljanje naroda - zaključio je Konaković u svom statusu.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 44

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još