Svi kontakti već stavljeni u izolaciju

Ljekar u mostarskom Domu zdravlja zaražen koronavirusom

Hronika01.07.20, 21:04h

Ljekar u mostarskom Domu zdravlja zaražen koronavirusom
Ovu informaciju potvrdio je i Pero Pavlović, glasnogovornik Kriznog štaba Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona

 

Koronavirus potvrđen je kod jednog od ljekara Službe Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Mostar.

 

Ovu informaciju potvrdio je i Pero Pavlović, glasnogovornik Kriznog štaba Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona.

 

''Jedan ljekar Hitne medicinske pomoći u Domu zdravlja Mostar pozitivan je na COVID-19. Dom zdravlja Mostar poduzeo je sve potrebne aktivnosti na suzbijanju širenja koronavirusa. COVID pozitivni doktor nije imao kontakt s pacijentima bez zaštitne opreme te su u Domu zdravlja uvjereni da s te strane neće biti nikakvih dodatnih problema. Svi kontakti ljekara već su kontaktirani i stavljeni u izolaciju. Također, u izolaciji su i njegovi saradnici u Hitnoj medicinskoj pomoći. Dom zdravlja se reorganizirao skladno novonastaloj situaciji i nastavlja pružati usluge u punom kapacitetu', kazao je Pavlović prenosi Bljesak.

 

(Bljesak.info, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još