VIDEO/ Tražila da napusti lift 'zbog korone'

Brutalni rasistički napad: Srbijanska doktorica izvrijeđala tamnoputu studenticu, rekla joj da je 'crna krava'

Hronika01.07.20, 17:49h

Brutalni rasistički napad: Srbijanska doktorica izvrijeđala tamnoputu studenticu, rekla joj da je 'crna krava'
Redakciji "Blica" je u KC Vojvodine potvrđeno da je na snimku doktorka Šćeškić, a rečeno im je i da će se ta ustanova uskoro obratiti tim povodom

 

Specijalista interne medicine dr Milena Šćekić, zaposlena u Kliničkom centru Vojvodine, brutalno je na rasnoj osnovi izvrijeđala studentkinju iz Irske na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu, piše Blic.

 

Incident se dogodio u ponedjeljak, kada je dr Šćekić u liftu zatekla tamnoputu studentkinju i rekla joj da napusti lift zbog korone.

 

Nakon što joj je djevojka rekla da se već vozila liftom s drugim ljudima i da ne razumije zašto mora da iz njega izađe, doktorka joj je na engleskom jeziku rekla: ’’You go out because corona is now. You go out! F**k you!’’

 

Nedugo potom u lift je ušla još jedna osoba, a izvrijeđana djevojka je doktorku upitala zašto sa njom nema problem.

 

Dr Šćekić joj je tada rekla: ’’With you I have a problem because you are a black krava.’’ (Sa tobom imam problem jer si crna krava).

 

Redakciji "Blica" je u KC Vojvodine potvrđeno da je na snimku doktorka Šćeškić, a rečeno im je i da će se ta ustanova uskoro obratiti tim povodom.

 

Snimak ovog incidenta na društvenim mrežama izazvao je lavinu negativnih komentara uz osuđujuće poruke vezane za rasisitičke izjave jedne doktorke za koje jednostavno nema opravdanja.

 

Kako se nezvanično saznaje, studentkinja iz Irske je trenutno na razmjeni studenata u Novom Sadu, a dobila je veliku podršku javnosti koja ponašanje dr Šćekić smatra u najmanju ruku neumjesnim i traži reagovanje nadležnih zbog njenih rasističkih izjava.

 

 

(Blic.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 59

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još