stanje zaista alarmantno

'Nadamo se humanosti': Udruženje građana porijeklom iz Sandžaka uputilo apel za pomoć svim institucijama BiH, FBiH i KS

Hronika29.06.20, 20:25h

'Nadamo se humanosti': Udruženje građana porijeklom iz Sandžaka uputilo apel za pomoć svim institucijama BiH, FBiH i KS
Udruženje je uputilo molbu svim imenovanim da u skladu sa svojim nadležnostima i mogućnostima, a povodom ekstremno povećanog broja umrlih i zaraženih virusom COVID-19 u Sandžaku, upute pomoć u medicinskom materijalu i opremi ugroženim područjima Sandžaka

 

Udruženje građana porijeklom iz Sandžaka u Bosni i Hercegovini uputilo je apel za pomoć svim relevantnim institucijama Bosne i Hercegovine, Federacije Bosne i Hercegovine i Kantona Sarajevo, a povodom novonastale situacije usljed povećanog broja zaraženih virusom COVID-19 u Sandžaku.

 

Apel za pomoć je upućen predsjedavajućem Predsjedništva BiH Šefiku Džaferoviću, ministrici vanjskih poslova BiH Biseri Turković, premijeru Vlade FBiH Fadilu Novaliću, zamjenici premijera Vlade FBiH i ministrici finansija Jelki Milićević, zamjeniku premijera Vlade FBiH i ministru rada i socijalne politike Vesku Drljači, premijeru Vlade Kantona Sarajevo Mariju Nenadiću, predsjedavajućem Skupštine Kantona Sarajevo Mirzi Čeliku, ministru finansija Kantona Sarajevo Jasminu Halebiću i gradonačelniku Grada Sarajeva Abdulahu Skaki.

 

Udruženje je uputilo molbu svim imenovanim da u skladu sa svojim nadležnostima i mogućnostima, a povodom ekstremno povećanog broja umrlih i zaraženih virusom COVID-19 u Sandžaku, upute pomoć u medicinskom materijalu i opremi ugroženim područjima Sandžaka.

 

- Iskreno se nadamo da će Bosna i Hercegovina, kao matica Bošnjaka u Sandžaku, a i pored vlastitih izazova, imati razumijevanja i pokazati humanost - navodi se u saopćenju  Udruženja građana porijeklom iz Sandžaka u Bosni i Hercegovini. 

 

(Fena/mr)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!