Zajednička borba

Skaka: Grad Sarajevo je uz Novi Pazar u vremenima pandemije

Front29.06.20, 13:36h

Skaka: Grad Sarajevo je uz Novi Pazar u vremenima pandemije
Iako se Sarajevo i BiH suočavaju s problemima izazvanim COVID-19, prijatelji se ne zaboravljaju

 

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka je danas, putem videolinka, s gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem razgovarao o situaciju u Novom Pazaru koji vodi tešku bitku s pandemijom koronavirusa.

 

Skaka je istakao da se u Sarajevu i Bosni i Hercegovini s velikom pažnjom prati trenutno stanje u Novom Pazaru, te da Grad Sarajevo kao institucija i kao glavni grad BiH stoji na raspolaganju. 

 

- Uz iskrenu i ljudsku podršku i vjeru da ćete uspjeti prebroditi ovu tešku krizu, Grad Sarajevo je sa svojim građanima spreman pružiti svu potrebnu pomoć - poručio je gradonačelnik Skaka.

 

Iako se Sarajevo i BiH suočavaju s problemima izazvanim COVID-19, prijatelji se ne zaboravljaju.

 

- Ovo je zajednička borba sviju nas. Gradovi se trebaju držati skupa, solidarisati se u ovo krizno doba i međusobno sarađivati na zaštiti i dobrobiti svojih građana - poručio je Skaka.

 

Izrazio je uvjerenje da će bratski narod Novog Pazara i cijele regije Sandžaka uspjeti savladati i ovu tešku situaciju i ponovo se uzdići i oporaviti, kao što je to činio mnogo puta do sada, saopćeno je iz Gradske uprave Sarajeva.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još