Granična policija BiH potvrdila

Državljanima BiH dopušten tranzit preko Hrvatske do Neuma

Hronika29.06.20, 07:59h

Državljanima BiH dopušten tranzit preko Hrvatske do Neuma
Mjera samoizolacije ne primjenjuje se na putnike koji prilikom ulaska u Hrvatsku tranzitiraju kroz BiH, Kosovo, Srbiju i Sjevernu Makedoniju

 

Povodom nedoumica građana, raznih spekulacija, kao i dezinformacija pojedinih medija te navoda Ministarstva vanjskih poslova BiH koje je demantiralo izjavu glasnogovornice Granične policije BiH Franke Vican o dopuštenom tranzitu državljana BiH preko Republike Hrvatske do Neuma, Granična policija BiH saopćava da je danas zaprimila informaciju od Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske da je dopušten tranzit državljanima BiH koji putuju u Neum preko Republike Hrvatske  na MGP Doljani – MGP Metković.

 

Odlukom Stožera civilne zaštite  Hrvatske, od 25. juna, propisano je da su državljani BiH koji odlaze u Hrvatsku dužni boraviti u samoizolaciji u vlastitom domu ili drugom odgovarajućem prostoru u trajanju od 14 dana od dana ulaska u Hrvatsku.

 

Mjera samoizolacije ne primjenjuje se na putnike koji prilikom ulaska u Hrvatsku tranzitiraju kroz BiH, Kosovo, Srbiju i Sjevernu Makedoniju.

 

Granična policija  BiH u saopćenju obavještava  građane da prate službene informacije mjerodavnih institucija, a sve informacije o uvjetima i prelascima državne granice su na službenoj instagram stranici Granične policije BiH, kao i na službenoj stranici Granične policije BiH.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!