Prvi slučaj u JU Djeca Sarajeva

Medicinska sestra iz sarajevskog vrtića zaražena koronavirusom, čeka se uputa epidemiologa

Hronika28.06.20, 20:06h

Medicinska sestra iz sarajevskog vrtića zaražena koronavirusom, čeka se uputa epidemiologa
Roditelji grupe djece koja su imala kontakt sa zaraženom medicinskom sestrom, obaviješteni su da u ponedjeljak ne dovode djecu u vrtić

 

 

Jedna medicinska sestra iz vrtića Mašnica u sarajevskom naselju Grbavica pozitivna je na koronavirus, potvrdio je Raportu ministar za obrazovanje, nauku i mlade u Kantonu Sarajevo Anis Krivić.

 

- Istina je da je jedna medicinska sestra iz vrtića Mašnica pozitivna. Obavijestili smo dežurnu epidemiološku službu za općinu Novo Sarajevo i čekamo daljnje upute na koji način ćemo postupati. Važno je istaći da je zaražena medicinska sestra nosila svu zaštitnu opremu u skladu s trenutnim mjerama u KS, kao i ostali zaposleni u ovom vrtiću – kazao je Krivić.

 

Roditelji grupe djece koja su imala kontakt sa zaraženom medicinskom sestrom, obaviješteni su da u ponedjeljak ne dovode djecu u vrtić. Hoće li ostala djeca iz Mašnice sutra u vrtić, prema riječima ministra, čeka se uputa epidemiologa.

 

Ovo je prvi slučaj da je neko od osoblja Javne ustanove Djeca Sarajeva zaražen koronavirusom. Ranije ove sedmice potvrđeno je da je roditelj jednog djeteta iz vrtića Slavuj u Sarajevu zaražen, a još se čekaju rezultati testova djece. Ovaj vrtić u ponedjeljak neće raditi.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!