U Tuzlanskom kantonu kritično

Neprospavana noć za mnoge: Nabujale rijeke odnijele mostove i kuće, poplavljena zemljišta

Hronika23.06.20, 09:10h

Neprospavana noć za mnoge: Nabujale rijeke odnijele mostove i kuće, poplavljena zemljišta
Na području čitavog tuzlanskog kantona trebala bi biti donesena odluka o proglašenju stanja prirodne nesreće, a neke općine su to jučer i uradile

 

Iza mještana Tuzlanksog kantona je neprespavana noć. Jučerašnje nevrijeme napravilo je ogromnu štettu u brojnim naseljima ovog kantona, piše Avaz.

 

U Sapni su klizišta ugrozila više objekata. Kladanj je ugrožen od potoka i bujica. U Srebreniku, u Špionici je voda ušla u stambene objekte. U Kalesiji su se izlile dvije rijeke, Spreča je poplavila dijelove polja.

 

Rijeke su se izlile kao posljedica većih padavina u prethodna 24 sata, a najavljene su i nove padavine.

 

Rijeka Gostelja odnijela je sinoć montažnu kućicu na području Đurđevika u Općini Živinice, a s obzirom na padavine i tokom noći, situacija u poplavljenim područjima Tuzlanskog kantona i dalje je teška.

 

Nivo rijeka se ne smanjuje.

 

Na području čitavog tuzlanskog kantona trebala bi biti donesena odluka o proglašenju stanja prirodne nesreće, a neke općine su to jučer i uradile.

 

Na području općine Živinice u jednom trenutku bila posebno teška te da je rijeka Gostelja odnijela jednu vikendicu - montažnu kućicu.

 

Padavine su najavljene i za danas.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!