održana sjednica naše stranke

Irma Baralija o sporazumu o Mostaru: Nismo se za ovo borili, ne za rješenje koje pogoduje SDA-HDZ osovini, nego...

Front22.06.20, 21:02h

Irma Baralija o sporazumu o Mostaru: Nismo se za ovo borili, ne za rješenje koje pogoduje SDA-HDZ osovini, nego...
Diskutovalo se o Sporazumu koji su potpisali Izetbegović i Čović, koji se odnosi na održavanje izbora u ovom gradu. Tim povodom oglasila se Irma Baralija, potpredsjednica Naše stranke


Sjednica Predsjedništva Naše stranke večeras je održana u Mostaru.

 

Diskutovalo se o Sporazumu koji su potpisali Izetbegović i Čović, koji se odnosi na održavanje izbora u ovom gradu. Tim povodom oglasila se Irma Baralija, potpredsjednica Naše stranke:


„Sporazum koji su potpisali lideri HDZ-a i SDA nije ono za šta se Naša stranka zalagala niti ono zbog čega sam vodila pravnu borbu i dobila presudu Evropskog suda za ljudska prava u
Strasbourgu. Mi se zalažemo za rješenje koje će biti iskorak u odnosu na dejtonsko rješenje i bliže građanskim, evropskim standardima, a ne rješenje koje pogoduje SDA-HDZ osovini. Izbora će biti, a mi nastavljamo raditi na nalaženju rješenja za njihovo održavanje koje će biti prihvatljivo svima.“ - kazala je Baralija. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još