popularnom glumcu je prekipjelo

Nikola Kojo bježi iz Srbije, odvodi i djecu, a evo na kojoj destinaciji se sprema okrenuti novi list

Showbizz22.06.20, 19:20h

Nikola Kojo bježi iz Srbije, odvodi i djecu, a evo na kojoj destinaciji se sprema okrenuti novi list
Okidač je svo ovo ludilo, odnosno bezakonje, anarhija, sve ovo što pričamo o političarima koji nam uzimaju iz tanjira - kazao je ranije Kojo


Istaknuti dramski umjetnik Nikola Kojo (52) već je prošle godine najavio odlazak iz Srbije, jer, kako je rekao, ne želi da mu djeca "odrastaju u crnoj rupi", a sada magazin "Gloria" tvrdi da je glumac podnio dokumente za useljenje u Sloveniju.


Akter kultnih filmova srpske kinematografije kao što su "Do koske", "Lepa sela lepo gore", "Nebeska udica", "Mi nismo anđeli", "Smrt čoveka na Balkanu" i mnogih drugih, kako tvrdi ovaj magazin, podnio je dokumente za useljenje u Sloveniju i očekuje da će se njegov zahtjev rešiti povoljno u bliskoj budućnosti. 

 

Kojo nije potvrdio ove informacije, kao ni Ambasada Republike Slovenije u Srbiji. 

 

Glumac je posljednjih godina aktivno učestvovao u građanskim protestima 2018. i 2019. godine, pokušavajući da ličnim primjerom i angažmanom doprinese pokretanju procesa demokratizacije našeg društva. 

 

Izgleda da je ipak odustao od "jalovog" posla, pa je u oktobru prošle godine za bosanski portal Klix.ba otkrio da je vrijeme da ode iz Srbije...

 

- Otkriću vam da se spremam da se iselim odavde, iako imam 52 godine, a o destinaciji još uvijek ne mogu da govorim. Ne mislim da starost provedem ovdje, niti da moja djeca odrastaju u jednoj ovakvoj crnoj rupi koja guta svoje ljude. Okidač je svo ovo ludilo, odnosno bezakonje, anarhija, sve ovo što pričamo o političarima koji nam uzimaju iz tanjira, govoreći da su oni nama nešto stvorili - rekao je tada Kojo i dodao:

 

- Trudim se da ne plovim u govnima, nego da jurim bistre potoke kao što su festivali u Tuzli i na Bledu, važni su mi poslovi koje radim, moja porodica, najbliži prijatelji i moj mikrosvijet. Trudim se da izbjegavam blato i fekalije koje su oko mene. Nažalost, to nije uvijek moguće. Ali, eto, živimo u poluzatvorenom odjeljenju popravnog doma. Znam da zvučim pesimistički, ali mislim da sam realni pesimista koji sagledava stvari, prema mom mišljenju, na pravi način.

 

(Direktno.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 22

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još