U IPSOS-u iznenađeni

Pokret slobodnih građana zasad nije prešao cenzus: Sergej Trifunović ipak neće u Skupštinu

Front22.06.20, 10:29h

Pokret slobodnih građana zasad nije prešao cenzus: Sergej Trifunović ipak neće u Skupštinu
Kurčubić je za RTS rekao da je „bila dilema da li će PSG preći cenzus, ali da se vidjelo da je sigurnost (njihovih) glasova dosta niska, kao i sigurnost (glasova) ostalih opozicionih partija“ koje su učestvovale na izborima

 

 

Predstavnik Ipsos strateškog marketinga Predrag Kurčubić izjavio je danas da se na osnovu istraživanja pred izbore procjenjivalo da će Srpska napredna stranka (SNS) osvojiti oko 60 odsto podrške birača, ali da je za njega „ono što nije potpuno očekivano“ to što Pokret slobodnih građana (PSG) po dosadašnjim prebrojanim glasovima nije prešao cenzus.

 

Kurčubić je za RTS rekao da je „bila dilema da li će PSG preći cenzus, ali da se vidjelo da je sigurnost (njihovih) glasova dosta niska, kao i sigurnost (glasova) ostalih opozicionih partija“ koje su učestvovale na izborima.

 

On je rekao i da ne očekuje da će do kraja brojanja glasova, sa Kosova i Metohije i inostranstva, doći do nekih promjena u tome da su do sada samo tri nemanjinske partije prešle cenzus za ulazak u Skupštinu Srbije, i da efekat brojanja tih glasova može da iznosi do jedan procenat.

 

Prema njegovim riječima procenat glasova koji je osvojila SNS „otišao je malo više od predviđanja“, i to „neupitno govori da u opozicionom bloku ne postoji nijedna dovoljno snažna stranka da se suprtostavi SNS“, kao i da su „građani prepoznali ono što je urađeno“, odnosno da se u anketama pre izbora oko 60 odsto građana Srbije izjasnilo „da je zadovoljno pravcem u kome zemlja ide“.

 

 

(Danas.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 21

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još