Uhapšeni u akciji 'Mreža'

Fikretu Abdiću i Sulejmanu Siliću određen jednomjesečni pritvor

Hronika21.06.20, 15:31h

Fikretu Abdiću i Sulejmanu Siliću određen jednomjesečni pritvor
Iz Tužilaštva navode kako su tako provedene javne nabavke potom plaćane iz budžeta Općine Velika Kladuša

 

Kantonalni sud u Bihaću danas je odredio jednomjesečni pritvor za načelnika Velike Kladuše Fikreta Abdića i Sulejmana Silića koji su 18. juna uhapšeni u akcij "Mreža", potvrdila je danas za Fenu portparol Tužilaštva Unsko-sanskog kantona (USK) Irena Marjanović Čavkić.

 

Dodala je da su optuženoj Sanji Silić određene mjere zabrane, čime je Sud u potpunosti uvažio prijedlog Tužilaštva.

 

Tužilaštvo USK vodi istragu o krivičnim djelima počinjenim od 2016. do danas, koja se odnose na radnje općinskog načelnika, državnih službenika zaposlenih u Općini Velika Kladuša i odgovornog lica u osumnjičenom pravnom licu u postupcima javnih nabavki u kojima je Općina Velika Kladuša ugovorni organ.

 

U tim postupcima je osumnjičeno pravno lice kontinuirano dovođeno u povoljniji položaj u odnosu na druga pravna lica, a osumnjičeni su izbjegavali provođenje otvorenog postupka javnih nabavki i suprotno Zakonu o javnim nabavkama BiH, primjenom direktnog sporazuma birali isključivo osumnjičeno pravno lice kao izvršioca usluga.

 

Iz Tužilaštva navode kako su tako provedene javne nabavke potom plaćane iz budžeta Općine Velika Kladuša.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 35

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još