FOTO/ SREDNJI PRST BIVŠE PREDSJEDNICE HRVATSKE

Kolinda 'ošamarila' Škoru i Raspudića: Prošlo je vrijeme kad je žena sjedila u ćošku i čekala što će ‘baja‘ reći!

ŽENA iN18.06.20, 21:49h

Kolinda 'ošamarila' Škoru i Raspudića: Prošlo je vrijeme kad je žena sjedila u ćošku i čekala što će ‘baja‘ reći!
Miroslav Škoro izjavio je da bi se žena, ako zatrudni nakon silovanja, morala dogovoriti sa obitelji što će učiniti, a Raspudić je tijekom sučeljavanja sugerirao da pobačaj ne bi trebalo dozvoliti ni silovanim ženama

 

 

Bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović reagirala je na nedavne izjave Miroslava Škore i Nine Raspudića i pobačaju u slučaju žena koje su silovane. 


'Pridružujem se svim ženama koje ovim "nepristojnim" činom pokazuju svoj stav i dižu glas protiv onih koji nas pokušavaju vratiti stoljećima unazad. Prošlo je vrijeme kad je žena sjedila u ćošku i čekala što će “baja” reći.

Uvijek sam bila za život, ali i za život koji ima pravo na izbor. Bez pritiska, bez stigmatizacije i uvjetovanja, posebno u najosjetljivim životnim situacijama poput silovanja.

Stoga i ja u znak potpore dižem srednji prst za nas žene i naša prava, ali i za muškarce koji nas podržavaju', rekla je bivša predsjednica Kolinda Grabar - Kitarović ekskluzivno za Jutarnji list i poslala fotografiju sebe kako pokazuje srednji prst.

 

kolinda-srednji-prst


Podsjetimo, Miroslav Škoro izjavio je da bi se žena, ako zatrudni nakon silovanja, morala dogovoriti sa obitelji što će učiniti, a Raspudić je tijekom sučeljavanja sugerirao da pobačaj ne bi trebalo dozvoliti ni silovanim ženama.


Nakon tih je izjava uslijedila lavina reakcija na društvenim mrežama, a danas se o tome putem Facebooka oglasila i ministrica obrazovanja Blaženka Divjak, a reagirala je i zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš (HNS), o čemu više možete čitati ovdje

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još