Iz MUP-a KS potvrđeno

Eksplozija u Alipašinoj ulici u Sarajevu, oštećena kuća i automobili

Hronika18.06.20, 09:51h

Eksplozija u Alipašinoj ulici u Sarajevu, oštećena kuća i automobili
Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela

 

Povrijeđenih osoba nije bilo, a pričinjena je materijalna šteta u eksploziji koja se jučer dogodila u Alipašinoj ulici u Sarajevu, saopćeno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

 

Dogodilo se to u 01.10 sati.  Dežurna služba Druge policijske uprave obaviještena je da je u ul. Alipašina, općina Centar Sarajevo, došlo do aktiviranja nepoznate eksplozivne naprave. Dolaskom na mjesto događaja, policijski službenici su potvrdili navode iz prijave i utvrdili da je ispred kuće vlasništvo D.B., lociranoj u ul. Alipašina, došlo do aktiviranja nepoznate eksplozivne naprave.

 

''Tom prilikom je došlo do oštećenja na zidu navedenog objekta, vratima garaže, te dva motorna vozila koja su bila parkirana u unutrašnjosti garaže. Povrijeđenih lica nije bilo. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na licu mjesta su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo'', saopćeno je.

 

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, te identifikaciji i pronalasku izvršioca.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!